Play-In’i mängusaali suurejooneline sulgemine ebaõnnestus täielikult, Mere puiesteele tekib aga mängupõrguid hoopis juurde.

Märtsis teatas linnavalitsus kõva meediakäraga, et teeb ettepaneku mitte pikendada Play-In’i kasiino tegevusluba aadressil Mere puiestee 6e.

“Korraldasime uuringu, mille tulemusena 73 protsenti Mere pst 6e piirkonna elanikkonnast leidis, et kasiinol ei ole seal kohta,” kuulutas abilinnapea Jaanus Mutli. Raad põhjendas otsust rahvaküsitluse tulemuste kõrval ka “sotsiaalsete mõjudega”. Nimelt asuvad mängusaali läheduses kaks huvikooli, üks 225 meetri ja teine 250 meetri kaugusel. Lisaks veel lasteaed 270 meetri kaugusel kasiinost.

Kasiinode avamise või lubade pikendamise korral ei hõiska raad aga mitte kunagi. Nii jäi ka suurema tähelepanuta, et mai lõpus ehk vaid kaks kuud hiljem tunnistas linnavalitsus oma hästireklaamitud otsuse kehtetuks ja pikendas Play-In’i kasiino tähtaega kahe aasta võrra. Kuskil ei räägitud enam rahvaküsitlusest ega huvikoolide ja lasteaia lähedusest. Linna ettevõtlusameti osakonnajuhataja Maire Loor selgitas Ekspressile, et kohalikul omavalitsusel puuduvad tegelikult “reaalsed võimalused” keelduda mängukohtade avamiseks vajalike nõusolekute andmisest või korraldusloa pikendamisest.

Linnavalitsuse soovitud null Mere puisteel asendus sujuvalt hoopis kolme kasiinoga ning turu-uuring osutus mõttetuks. Mere puiestee juhtum pole erand.