AS Eesti Keskkonnateenused juhatuse liige Argo Luude ütles, et jäätmejaamad toimivad tavapraktikas koostöös kohalike omavalitsustega.

"Kohalike omavalitsuste kohustus on rahastada ja luua erinevaid võimalusi taaskasutatavate jäätmete äraandmiseks," selgitas Luude.

Tallinna Keskkonnaamet on aga otsustanud mitte pikendada lepingut Mustamäe jäätmejaama teenuse ostmiseks, kehtiv leping saab läbi selle aasta 30. novembril.

"Tulenevalt klientide suurest huvist ja lähiümbruses alternatiivse jäätmejaama puudumisest otsustas ettevõte jätkata jäätmejaama opereerimist ja teenuse pakkumist, tegutsedes seega esimese iseseisvalt majandava jäätmejaamana Eestis," ütles Luude.

Vastuvõetavate jäätmete loetelu varasemaga võrreldes jääb samaks, kuid linna toetuse puudumise tõttu muutub tasu eest vastu võetavate jäätmete hinnakiri.

Mustamäe jäätmejaamas võetakse alates 1. detsembrist 2014 tasuta vastu järgnevaid jäätmeid:

Pakendijäätmed (puhtad pakendijäätmed kartongist, plastist, klaasist ja metallist);
Paberi- ja kartongijäätmed;
Metallijäätmed;
Elektroonikajäätmed.

Tasu eest vastu võetavate jäätmete hinnakirjaga saab tutvuda siin.

Mustamäe jäätmejaam jätkab tööd samadel kellaaegadel nagu seni: kolmapäeval, neljapäeval ja reedel kell 14.00-19.00 ning laupäeval ja pühapäeval kell 10.00-15.00. Riigipühadel on jäätmejaam suletud.