Barking on 2015. aastal loodud mobiilirakendus, millega avaneb autojuhtidel võimalus parkida seni avalikkusele suletud olnud parkimiskohtadele, nagu erinevate asutuste parklad, korteriühistute parklad ja eraparklad.

Barkingu tegevjuhi Kustas Kõivu sõnul on aastase tegutsemise järel Tallinnasse loodud parkimiskohtade arv märkimisväärselt kasvanud. Tänaseks on rakendusel ~3000 püsikasutajat ja rakendust on alla laetud üle 15 000 korra. Samas on sel ka oma põhjus, sest võrreldes tänavaparkimisega on Barkingu kasutamine 40% võrra soodsam.

„Oleme teinud kalkulatsiooni, et ühtekokku oleme aidanud oma klientidel säästa 70 000 eurot. Lisaks teenivad need inimesed, kes oma parkimiskoha välja rendivad, südalinnas 100-200 eurot kuus,“ kinnitas Kõiv, kelle sõnul on turul endiselt ruumi uutele parkimiskohtadele. „Sama teenust kasutades on võimalik parkimiskohtade arvu suurendada 30% võrra. Nii aitame kasutada infrastruktuuri efektiivselt.“

Kõivu sõnul on teadlikkus Barkingust endiselt veel väike, seetõttu kutsub ta teenusega liituma nii maaomanikke kui ka autojuhte. Tänu sellele muutub ka südalinna parkimine üha soodsamaks. „Kokkuvõttes võidavad mõlemad osapooled, sest iga parkimiskohaga teenitakse märkimisväärset lisatulu. Samas saame tänu sellele autojuhtidele soodsamaid parkimisvõimalusi pakkuda,“ rõhutas Kõiv, kes tõi välja Estonia teatri ja EBS-i juures asuvad parklad. „Need on suvel üpris tühjad. Kui tavaliselt maksab südalinna parkimine al. 3 eurot tund, siis nendes parklates maksab klient 1,5 eurot.“

Barking on laienenud Budapesti, Riiga, Sofiasse ja Kiievisse. Järgmisena plaanitakse vallutada London, Helsingi ja Praha.