„Kui hakkasin avama oma teist kauplust, siis ruutmeetrite piirangu eelnõu ei olnud,” ütles Bestwine’i juhataja ja sommeljee Triinu Van Buuren, kellel on nüüd kaks alla 100 m2 suurust kvaliteetveine ja mõningaid kangemaid jooke müüvat kauplust. Kui linnajuhtide soov saab teoks, ei tohi nii väikesed kauplused enam kanget alkoholi müüa ja Van Buuren peab leidma uued pinnad või äri lõpetama.

Hoogsalt rahva tervise nimel alkoholileviku piiramisega tegelema hakanud Tallinna linnavalitsus on korraldanud paraja segaduse, kus keegi ei tea, mis piirangud ja millal täpselt tulevad, kui üldse tulevad. Ühed on vaidlustatud kohtus, teiste õiguspärasust uurib õiguskantsler.

Juba möödunud aasta novembris teatas linn, et alates 8. märtsist ei tohi pühapäeviti pealinna kauplustes enam alkoholi müüa. Eile, neli päeva enne piirangu rakendumist, oli linn sunnitud teatama, et niipea pühapäevast keeldu siiski ei tule.

Araxese kaupluste omanik Naltu OÜ ja Super Alko poodide omanik OÜ Aldar andsid linna kohtusse ja saavutasid selle, et esialgse õiguskaitse põhimõtte järgi käskis kohus pühapäevast müügikeeldu mitte rakendada.