„Finora Capital on suurepärane näide väikesest ettevõttest, kes kasutab ära avaliku turu pakutavat konkurentsieelist. Meil on rõõm näha neid äsja avatud First North võlakirjaturul, mis mitmekesistab raha kaasamise võimalusi eelkõige just väikeste ettevõtete jaoks,“ ütles Nasdaq Tallinna juht Rauno Klettenberg.

Võlakirjaemissiooni kogumaht on 5 miljonit eurot, millest esimeses etapis emiteeritakse ja kauplemisele võetakse 660 000 eurot.

Võlakirjade aastane intressimäär on 9,75%, intressimakseid tehakse kvartaalselt. Võlakirjade lunastustähtaeg on 3 aastat (15. märts 2018), võlakirjad on tagatud nõuetega mitmetele varadele. Emissioonist saadud raha kasutab ettevõte laenuportfelli suurendamiseks Eestis.

Finora Capitali juht Andrus Alber tõdes, et võlakirjade börsil noteerimine on lühikese tegevusajalooga finantseerimisettevõtte jaoks hea võimalus enda usaldusväärsuse kiireks suurendamiseks. „Soovime näidata, et ka tarbijakrediidi valdkonnas on võimalik tegutseda läbipaistvalt ning loodame, et seda hindavad nii meie koostööpartnerid kui ka tulevased kliendid ja investorid,“ rääkis Alber.

Finora Capital on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis hakkas aktiivselt tegutsema 2014. aasta juulis, kui alustati kinnisvara tagatisel laenude pakkumist Eestis. 2014. aasta lõpus tuli ettevõte turule järelmaksu pakkumisega ning 2015. aasta alguses faktooringu pakkumisega väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.
85% ettevõttest kuulub Redgate Capitalile ning 15% Andrus Alberi ettevõttele Bukler OÜ.