Tallink toob aprilli teisel poolel Tallinna-Helsingi liinile uue parvlaeva Normandy, mis teeb esimese reisi 21. aprillil.

1982. aastal ehitatud Normandy on Tallinki alustest suurim, ütles STT-le Tallink Finland Oy tegevdirektor Keijo Mehtonen.

Tallink üüris Normandy Gottlandsrederi AB-lt, ütles Baltic News Service-ile Tallinki kaubamärki kasutava Hansatee peadirektor Enn Pant. üür on võrreldav Georg Otsa ja Meloodia eest makstava üüriga, märkis ta.

Pant ütles, et nõudlus on praegu suur, eriti lõbusõidureisijate osas pärast Silja Festivali lahkumist. "Paneme laeva täis," lubas ta.

Aluse kogupikkus on 149 meetrit ja kandejõud 24 872 registertonni. Laevale mahub 2165 reisijat. Laeval on 501 kajutit, milles on 1154 voodikohta. Autotekile mahub 450 sõiduautot.

Peale Normandy teenindavad Helsingi liini Tallinki parvlaevad Meloodia ja Georg Ots ning katamaraan Tallink Express I.

Koos uute aluste lisamise ja seniste laevade graafiku tihendamisega kasvab Tallinki kogukapasiteet suvehooajal üle 7000 reisija ja 1100 sõiduautoni.

Maist alates on Tallinkil iga päev seitse reisi Tallinnast Helsingisse ja tagasi.

1. mail jõustuva viisavabaduse tõttu prognoosivad Tallinna-Helsingi liini teenindavad laevakompaniid reisijate arvu 5-20-protsendist kasvu.

Baltic News Service