Peamised riigid, kust külalised Tallinki hotellidesse saabuvad, on Soome, Venemaa ja Rootsi, ütles Tallink Hotelsi müügi- ja turundusjuht Svea Altjõe BNS-ile. Ka Venemaalt tulnud külastajate arv on väga jõudsalt kasvanud.

Erinevalt eelmisest aastast oli käesoleva aasta mais Tallinnas vähem suuri konverentse ja üritusi, mis kogu linna palju külastajaid tõid, lisas Altjõe.

Ka Shnelli juhataja Hanna Kilumets ütles, et Vene turistide arv on tublisti kasvanud. Esimese poolaasta lõikes on see aastatagusega võrreldes kasvanud 12 protsenti ning võrreldes üle-eelmise aasta sama ajaga tervelt 40 protsenti.

Shnelli täitumus kasvas mai- ja juulikuus protsendipunkti või kahe võrra üle 90 protsendi, juuliks ja augustiks prognoosis Kilumets vastavalt 95-protsendilist ja üle 90-protsendilist täituvust.

"Selle suve puhul on märgata, et ööbimised on muutunud pikemaajaliseks, ning ühtlasi individuaaltellimuste osakaalu tõusu - külalised hindavad otsekontakti ning tunnevad end mugavalt omal käel hotelli valides," rääkis Kilumets.

Eesti konjunktuuriinstituudi koostatud hotellide kindlustunde indikaator tõusis selle aasta esimese kvartali seitsmelt punktilt teises kvartalis 60 punktile, aasta tagasi samal perioodil oli tase 67 punkti.

Üle 70 protsendil hotellidest nii müük kui ka nõudlus teises kvartalis suurenesid. Suurem osa ehk 61 protsenti hotellidest teatas nõudluse kasvamisest kolmandas kvartalis.

Töötajate arvu suurendab kolmandik majutusasutusi ja hindu tõstavad pooled hotellid.