Hinnatõusul suurt ruumi tõusutrendis jätkata ei ole," kommenteerib Eri Kinnisvara saadetud kinnisvaraturu ülevaates. "Paratamatult tuleb majandusel tsüklilisust taas tõestada ja ükskord languse poole keerata. Arvata, et nii ei peaks mingil põhjusel juhtuma, on alusetu," lisatakse kommentaaris. Kinnisvaraettevõte prognoosib 2002. aastaks hinnakasvu tempo tagasitõmbumist ka Eesti majanduskliima jahtumise tõttu.

Eri Kinnisvara andmetel üldiselt 2001. aastaks ennustatud kinnisvara 20-30protsendiline kallinemine arvati aasta alguses olevat liigoptimistlik, kuid pärast aasta lõppu on selgunud, et Tallinna "mägede" puhul oli ennustatu hoopis liiga pessimistlik. 2001. aasta algusest alates on "mägede" korterite hinnad tõusnud 40-50 protsenti, mõningal puhul kohati isegi 80 protsenti.

Eri Kinnisvara andmetel on praegu Mustamäel korterite ruutmeetri müügihind 5500-8500 krooni. Lasnamäe korterite ruutmeetri hind jääb vahemikku 5000-9500 krooni ning Õismäel 6500-9500 krooni.

Mägede korterite hinnatõusu võib Eri Kinnisvara sõnul põhjendada pankade ja laenuandjate liberaliseerunud laenupoliitikaga, üha madalamate seni nägematute laenuintressidega (euros väljastatud eluasemelaenu intressimäär oli oktoobri lõpus 8,2 protsenti) ning ostujõu suurenemisega (keskmine palk Eestis 2001. aasta I kvartalis oli 5098 krooni).

Eri Kinnisvara kommentaari kohaselt on alust oodata, et emotsionaalne hinnatõus Tallinna "mägedel" kannab turu raskuspunkti teisale. "Arvestades üldist heaolu taset, võib arvata, et järgmine oluline hinnatõusulaine tabab kesklinna ümber olevaid puitasumeid - Kalamaja, Pelgulinn, Kassisaba jt, kus hinnatõus võib tavapärasest suuremaks osutuda," leiab kinnisvaraettevõte.