Tehingu käigus vahetas omanikku 5 775 443 AB KPC aktsiat, mis moodustab 89.96% ettevõtte aktsiakapitalist. Suprema Securities'i poolt vahendatud tehingus müüsid Amber Trust II S.C.A-le suurosaluse KPC-s Euroopa Rekonstrueerimis- ja Arengupank (EBRD) ning teised senised KPC suuraktsionärid. Tehingu kogumaksumus oli 11,8 miljonit eurot.

Leedu konkurentsiamet on tehingu heaks kiitnud. Leedu seadusandlusest tulenevalt on investeerimisfond Amber Trust II S.C.A. kohustatud tegema järgmise aasta alguses väljaostupakkumise ka ülejäänud KPC väikeaktsionäridele.

KPC-le kuulub 94,62% AS Tallinna Külmhoone aktsiatest. Tallinna Külmhoone ja KPC 2005. aasta eeldatavaks konsolideeritud käibeks on 425 miljonit krooni ning kontsernile kuulub ligi 30%-line turuosa Baltimaade jäätise ja külmutatud toiduainete turul.

"EBRD-le kuuluva fondi investeerimisperiood oli läbi saamas ning meil avanes võimalus omandada enamusosalus väga tugeva kaubamärgiga ning pika ajalooga juhtivas Baltimaade jäätise ja külmutatud toiduainete ettevõttes," põhjendas investeerimisotsust Amber Trusti esindaja Indrek Kasela. Danske Capital Finland Oy fondidele kuulus varasemalt juba 4,6% AS Tallinna Külmhoone aktsiatest.

Amber Trust on viimasel ajal teinud mitmeid investeeringuid põllumajandus- ja toiduainetööstusesse (LitAgra, Malsena, Heimon Kala). Kasela sõnul kavatseb fond jätkata ka tulevikus investeerimist toiduainetetööstusesse, kui perspektiivsesse sektorisse. "Jäätise ja külmutatud toiduainete tarbimine on Baltimaades täna kordades väiksem kui näiteks Skandinaavias. Usume, et see vahe kindlasti tulevikus väheneb," sõnas Kasela.

Tehinguga läksid üle kõik KPC ja AS Tallinna Külmhoone varad, sealhulgas ettevõtetele kuuluvad kinnisvarad Tallinnas, Pärnus ja Kaunases. Ettevõtete senine tegevus jätkub tavapäraselt ning Indrek Kasela sõnul annab kontsern aasta alguses teada oma edasiste arengute ja strateegiate osas.