Uus soojuse piirhind on 52,90 €/MWh, millele lisandub käibemaks. Võrreldes viimaste kuude tegeliku müügihinnaga (57,44 €/MWh) on hinnalangus ligi kaheksa protsenti.

Nõmm rääkis, et nafta ja maagaasi hindade langus kajastub Tallinna Kütte soojuse müügihinnas jooksvalt. „Näiteks 2014. aasta augustis oli soojuse müügihind 61,29 €/MWh, käesoleval aastal aga 57,44 €/MWh ning seega oli aastane langus 6,3 protsenti,“ ütles ta. Lisaks peab arvestama, et Tallinna Kütte võrkudesse väljastatavast soojusest ligi 40 protsenti on toodetud hakkepuidust ja prügist, mille hind ei sõltu naftatoodete maailmaturu hindadest.

Tallinna Küte esitas Konkurentsiametile hinnataotluse uue piirhinna 52,90 €/MWh kooskõlastamiseks ning uue piirhinna rakendamisel ei kasuta ettevõte seadusega lubatud ühekuulist etteteatamisaega. Konkurentsiamet kooskõlastab piirhinna, millest kallimalt soojust müüa ei tohi. Kui aga ettevõtte tegelikud kulud on madalamad, kui piirhinnas arvestatud, on meil seadusega antud õigus müüa soojust alla piirhinna. Seda võimalust on Tallinna Küte korduvalt kasutanud.

Pikemas perspektiivis on soojusettevõtte eesmärk suurendada biomassi ja alternatiivsete kütuste osakaalu soojuse tootmisel, mis võimaldab hoida soojuse hinna stabiilsena. Eelmisel aastal moodustas kohalike taastuvkütuste osakaal Tallinna kaugküttes 42 protsenti ning eesmärgiks on 2018. aastaks tõsta kohalike taastuvkütuste osakaalu 80 protsendini.

AS Tallinna Küte toodab praegu 35 protsenti müüdavast soojusest oma katlamajades, kasutades selleks maagaasi. Ülejäänud osa ostab sisse OÜ-lt Tallinna Elektrijaam, Iru Elektrijaamalt, Adven Eesti AS-ilt ja väiksematelt tootjatelt.