"Tallinna Lennujaama jaoks oli 2017. aasta väga erakorraline nii suuremahuliste ehitustegevuste, rekordiliselt kõrge reisijate arvu kui ka Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise tõttu," kirjutas Lennujaama juht Piret Mürk-Dubout aastaaruandes.

Reisijate arv aina kasvab

"Reisijate arvu kasv 2017. aastal ületas meie kõigi ootusi," märkis Mürk-Dubout. Mullu kasvas näitaja 19% ja jõudis 2,65 miljoni reisijani. Kokku läbis Tallinna lennujaama 427 tuhat reisijat rohkem kui aasta varem. Võrdluseks – 2017. aastal kasvas reisijate arv sama palju, kui varasema 10 aasta jooksul kokku.

Ka regionaalsetes lennujaamades on reisijate arv kasvanud 60 878 reisijani, mis on võrreldes 2016. aastaga 14,1% võrra parem tulemus.

Majanduskasv ärgitab rohkemgi investeerima

2017. aastal investeeris Lennujaam 34 miljonit eurot, millest suurimaks investeeringuks oli Tallinna lennujaama lennuliiklusala arendusprojekt. Sellega aga ei taheta rahulduda.

"Kuigi meie investeeringute ja infrastruktuuri arendustegevuste maht on juba täna väga suur, on oluline alustada juba sel aastal ka järgmise arenguperioodi ettevalmistust. Majanduskasvu perioodil on oluline selgitada välja kõige vajalikumad arendusprojektid ja kindlustada neile ressurss, et saaksime igapäevatöö kõrvalt hakkama ka uute opereerimise kvaliteedi tõusu ning äriarendust tagavate väljakutsetega," kirjutas Dubout.

2018. aastal on reisijanumbrite prognoosi alusel oodata taaskord rekordarvu reisijaid. "Meie väljakutseks sealjuures on saada hakkama väga kiire kasvuga. Järgmisel aastal alustame Tallinna lennujaama reisiterminali laienduse planeerimist eesmärgiga suurendada reisiterminali läbilaskevõimet 2,6 miljonilt reisijalt kuni 6 miljoni reisijani aastas," ütles Dubout.