Uute regulaarliinide ja lisalendude näol tõid lennufirmad turule 11% enam istekohti, kuid reisijate arv kasvas sellest kiiremas tempos. See näitab tarbijate kindlustunnet ja üldist head käekäiku ning annab hea väljavaate ka lähemaks tulevikuks. Kui lennuliikluse tihedaimad nädalad jäävad tavaliselt lendamise ja puhkuste kõrghooaega juulikuus ja möödunud, 2017. aastat, võis pidada töörohkeks, siis äsja lõppenud aprilli viimasel nädalal ületas reisijate arv ka eelmise aasta kõige tihedama nädala numbri.

Regulaarliinidest kasvas aprillis mullusega võrreldes kõige enam Varssavi, mis on tõusnud Nordica põhiliseks sõlmjaamaks.

Valdavalt ongi kasv koondunud suurematele liinidele, nagu Riia, Helsingi, Stockholm või London, väiksema mahuga liinidel (nt Viin, Brüssel, Pariis) on kasv tagasihoidlik või puudub.

Aprillis taasavas Nordica hooajalised otseliinid Nice’i ja Spliti, samuti uued ühendused Kopenhaagenisse ja Kiiev Žulianõ lennujaama. Kokku toimusid aprillis regulaarlennud 32 sihtkohta, regulaarlendude keskmine täituvus oli 71%. Nelja kuu kokkuvõttes on Nordica teenindanud 22% ja Air Baltic 16% kõikidest reisijatest, odavlennufirmade osakaal jäi samuti 16% juurde.

Regulaarlendudest veelgi kiiremas tempos on kasvanud tšarerreisijate arv: kui I kvartalis oli see keskmiselt 27%, siis aprillis lausa 48%. Tšarterlendude sihtkohad on hooajale vastavalt traditsioonilised – kolmandik pakettreisijatest lendasid Antalyasse, kolmandik Egiptuse kuurortidesse ning ülejäänud jagunesid Hispaania, Kreeka, Maroko ja muude riikide vahel.