Märtsi teises pooles lõppevate ehitustööde käigus tehakse läbimurre praeguse terminalihoone ja valminud juurdeehituse vahele. 30. märtsil läheb Tallinna lennujaam üle Schengeni piirirežiimile ning siis hakkavad kõik lennud väljuma terminali uuest osast.

Lennujaama terminali juhataja Mati Sillaku sõnul võivad järgmised kaks kuud reisijaile ebamugavusi tekitada, kuna ümberehitustöödega on jõutud terminali reisijate alasse.

“Oleme püüdnud ehituse käiku korraldada nii, et see reisijaid võimalikult vähe segaks, ent kuni märtsi lõpuni teostatakse hoones veel põhjalikke siseehitustöid, mis paraku seavad piiranguid inimeste liikumisele,” selgitas Sillak. “Vabandame reisijatele tekkivate ebamugavuste pärast, mida istekohtade vähesus, ajutised lahendused ja võimalik müra võivad kaasa tuua,” lisas ta.

30. märtsiks ühendatakse praeguse reisiterminaliga uus, 200 meetri pikkune ja 27 meetri laiune kõiki väravaid ühendav galerii, mille üheksast reisijasillast võetakse esialgu kasutusele kolm. Samaks ajaks valmib 27 check-in laua ning kaasaegse pagasikäitlussüsteemiga lennuregistreerimisala. Uues terminali osas hakkavad asetsema ka kaks söögikohta ja neli kauplust.

Reisiterminali laiendamine on üks etapp Tallinna lennujaama arendusprojektist, terminal tervikuna saab lõpliku kuju tänavu suvel. Tööd jätkuvad aprillikuu alguses, mil reisijatele suletakse pääs teisele poole turvakontrolli jäävasse hooneossa, kuhu ehitatakse uus kaupluste kompleks. Arendusprojekti lõpuks lisandub Tallinna lennujaamale 14 000 m² tegevuspinda, kasvatades uue lennujaama senisega võrreldes kaks korda suuremaks.

Lennujaama arendustööd said alguse läinud aasta kevadel, seni on uuendatud nii lennuliiklusala kui avatud esimene terminali juurdeehitus. Tallinna lennujaama reisiterminali arendamise ja lennuliiklusala rekonstrueerimise projektide lõplikuks valmimisajaks on 2008. aasta suvi, projektide kogumaksumuseks kujuneb ligi 1,2 miljardit krooni, millest 830 miljonit krooni moodustab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi kaasfinantseering.

Tallinna lennujaamast on hetkel regulaarne lennuühendus kahe Eesti saare ja 20 Euroopa linnaga, tulevast nädalast lisanduvad lennud Minski ja Barcelonasse. Nimetatud sihtpunkte teenindab 13 lennufirmat, millest 2007. aasta suurim vedaja oli Estonian Air, järgnesid easyjet, Aero Airlines ja CSA Czech Airlines. Populaarseimad sihtkohad olid London, Helsingi ja Stockholm. Eelmisel aastal teenindas Tallinna lennujaam 1,7 miljonit reisijat, mis on 12% rohkem kui 2006. aastal.