Tallinna lennujaama terminali juhataja Mati Sillaku sõnul leevendab uue parkla avamine lennujaama parkimiskohtade nappust. “Reisijate arvu pideva kasvuga ning uute sihtkohtade lisandumisega on olemasolev parkla väikeseks jäänud. Edaspidi ei pea reisijad muretsema parkimiskohtade puuduse üle, kuna uus parkla mahutab rohkem kui 300 autot,” kommenteeris Sillak. Lennujaama senises parklas oli kohti 540 autole.

Värskelt avatud parkla on ehitatud suunitlusega reisijatele, kellel on vajadus hoida autot lennujaamas kauem kui üks päev. Ka on uue parkla hinnad neile soodsamad kui terminaliesises parklas. Uues parklas puuduvad tasuta parkimisminutid ning minimaalselt makstavaks summaks on 50 krooni, mille eest saab parkida kolm tundi. Parkimise eest tasumine toimub esialgu ainult sularahas sissesõidul asuva makseautomaadi kaudu.

Tallinna lennujaamast on hetkel regulaarne lennuühendus 24 Euroopa linnaga ja kahe Eesti saarega ning nimetatud sihtpunkte teenindab 16 lennufirmat. Eelmisel aastal oli suurim vedaja Estonian Air, järgnesid Aero Airlines, Easyjet, CSA Czech Airlines, Lufthansa ja teised lennufirmad.