Tallinna linnavalitsus kinnitas 2013. aasta detsembris detailplaneeringu, millega jagati Tallinna linna omandis olev 3900 ruutmeetri suurune Künnapuu tn 5 kinnisasi kolmeks krundiks. Neist kahel kinnistul on ehitusõigus ühe kahekorruselise kuni 9 meetri kõrguse üksikelamu ja ühe kahekorruselise kuni 9 meetri kõrguse üksikelamu või kahe korteriga paarismaja ning abihoonete ehitamiseks.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles Ärilehele, et president Rüütlile mõeldud krundid asetsevad kõrvuti ja neil mõlemal on ehitusõigus.

„Ühele krundile tuleks elumaja ja teisele hoone, mida president saaks kasutada arhiivina. Täpsemalt oskab sellest kindlasti rääkida presidendi kantselei,“ selgitas Võrk.

Mõlema krundi hinnaks on Võrgu sõnul 160 000 eurot. Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman kinnitas Ärilehele, et Maarjamäe elamukruntide keskmine turuhind on praegu 150 000 euro ringis.

„Seda juhul, kui kinnistule saab ehitada eramu. Kui ehitusõigus on teistsugune, on ka turuväärtus erinev sõltuvalt sellest, kas ja mida krundile ehitada saab,“ selgitas Sooman.

Võrk ütles tänasel pressikonverentsil, et Tallinn soovib maa Rüütlile anda tasuta, kuid selleks peab riik võimaldama tasuta andmist. "Kruntide eest tuleb seaduse järgi tasuda 65 protsenti riigile. Oleme riigilt küsinud, kas võiks president Rüütli maksmisest vabastada, kuid vastust pole tulnud," rääkis Võrk täna ennelõunal.

Praeguseks hetkeks pole veel teada, kas riik annab selleks nõusoleku.

„Ilmselt tuleb president Rüütlil see 65 protsenti siiski ise ära maksta. Ametlikku vastust meil küll veel pole, aga on olnud kuulda, et erandeid ei tehta. Rüütel on kinnitanud, et ta on nõus selle summa ise ära maksma, kuigi me näeme, et riik võiks selleks siiski võimaluse leida,“ rääkis Võrk.