"Rohkem kui kaks aastat on räägitud alkoholi müügile ühtsete piirangute kehtestamisest, kuid tänaseni pole otsusteni jõutud," rääkis ettevõtmise algataja Reigo Kimmel, kelle eestvedamisel on eelnevalt loodud erinevaid alkoholi müügipiiranguid tutvustav veebileht ning algatatud ka häältekogumiskampaania ühtse riikliku piirangu toetamiseks.

Alkolavka ehk ainult alkohoolseid jooke pakkuv rändkauplus avab uksed homme kell 20:00 Tallinna piiril, Rannamõisa teel ning on ühingu kinniutsel järjekordseks sammuks olukorra absurdsusele tähelepanu juhtimiseks.

"Kui seadusandja mõistes on normaalne, et selline juriidiliselt korrektne rändkauplus on rohkem kui 100 000 inimesele kõige lähem koht, kus peale kella 20:00 õhtul alkoholi osta, siis võib see olla ka hea äriidee," lisas Kimmel, kelle hinnangul sellist olukorda ei saaks tekkida kui alkoholi jaemüügile üleriigiliselt ühtne piirang kehtiks.

Ühingu kinnitusel ei ole ettevõtmine erakondlik-, vaid kodanikualgatus ning nad ei ole nn „Tallinna piirangu“ ehk kella 20:00-08:00ni veendunud toetajad.

Ühingu hinnangul on nad piirangutega nõus vaid siis kui need on kõikjal sarnased ning isegi juhul kui need on oluliselt karmimad kui täna kehtivad.

Ettevõtmise algatajate hinnangul võiks arutleda piirangute karmistamisest ka hommikul ning teatav kellaajaline piirang alkoholi müügile võiks kehtida ka toitlustusasutustes.

Eesti 227 omavalitsuses on ligi 20 erinevat piirangut alkoholi jaemüügile, mis sõltuvad nii kellaajast, alkoholi mahuprotsendist kui müügikoha olemusest.