Saadud raha eest jätkab TPIK eelmise aastal alanud projekti „Puuetega inimeste arvutiõpe ja internetipunkt”. Projekti raames koolitatakse enam kui sadat erivajadustega noort inimest arvutit kasutama ning võimaldatakse neile ligipääsu Tallinn Puuetega Inimeste Koja arvutiklassile. Lisaks sellele pääsevad kümme noort praktikale erinevatesse tehnoloogiaettevõtetesse, mille seas on näiteks ANC toitlustuskonsultatsioonid, DEET Systems ja E-haus.

“Ei ole mõtet tuua tööjõudu välismaalt kui meil on olemas inimesed, keda saab koolitada,” ütles Rain Laane. “Töö arvutiga sobib puuetega inimestele väga hästi. Peale koolitust ja kogemuste omandamist praktika käigus, saavad neist Eesti tehnoloogiafirmadele väärtuslikud töötajad. Sarnast, võrdsete võimaluste loomise eesmärki täidab ka meie projekt “Uus algus”, mille käigus erivajadustega noori arvutitega varustame.”

TPIK juhi Tauno Asuja sõnul on Microsoft Eesti annetatud summa koja jaoks kõigi aegade suurim toetussumma: „Peab ütlema, et nii suures ulatuses ei ole Tallinna Puuetega inimeste Koda mitte kunagi toetatud, ei era- ega avalikust sektorist, ka mitte erinevatest projektifondidest. Siiani on suurimad projektifondi eraldised olnud 300 000 krooni piires.”

Ka eelmisel aastal toetas Microsoft Eesti Tallinna Puuetega Inimeste Koda rahalise annetusega. Toona oli annetuse summa umbes 500 000 krooni.