Erinevalt Eesti Energiast antakse juhikandidaatidele veidi rohkem aega oma soovist teada anda - kui Eesti Energia, mis kuulutas juhikonkursi välja eile ja lööb avalduste esitamise kella lukku juba 11. augustil, siis Tallinna Sadam annab avalduse esitamiseks aega 22. augustini.

Tallinna Sadam ootab, et "edukal kandideerijal" on kõrgharidus, ta tunneb Eesti transiidi- ja logistikavaldkonda ja suudab orienteeruda Eesti riigi kui ettevõtte omaniku juhtimisstruktuurides.
Samuti nõutakse kandidaadilt vähemalt 5-aastast töökogemust organisatsiooni tippjuhina, stateegilist mõtlemist, kõrget pingetaluvust ja head analüüsivõimet ning kahe võõrkeele valdamist.

Lisaks tuleb Tallinna Sadama juhiks pürgijal kirjutada essee teemal "Eesti logistika ja transiidi arenguperspektiiv järgmisel 20. aastal. Tallinna Sadama roll selles".

Eelmine konkurss Tallinna Sadama juhi kohale toimus 2005. aasta augustis. Toona valis Tallinna Sadama nõukogu ühehäälselt ettevõtte uueks juhiks senise juhatuse esimehe kohusetäitja Ain Kaljuranna. Lisaks Kaljurannale kandideerisid siis sadama juhatusse teadaolevalt veel endine Eesti Raudtee juht Parbo Juchnewitsch ja endine riigikogu liige Andrus Villem.

Lisaks juhatuse esimehele toimub konkurss ka juhatuse liikme kohale, kes vastutab sadamateenuse osutamise, sadamaala taristu haldamise, hooldamise ja ehitamise korraldamise eest. Nõuded on samad nagu juhilegi, kuid essee kirjutamisest juhatuse liige pääseb. Praegu on Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil.