See inimene saab Viking Line’i laevapiletite paketi ning ta sõidutatakse sadamast limusiiniga koju, kirjutab Eesti Päevaleht. “Ma loodan, et see inimene on eestlane, ega Riiga ei tahaks teda limusiiniga viima hakata,” ütles Tallinna Sadama avalike suhete juht Sven Ratassepp.

2004. aastal läbis sadamat 6,7 miljonit reisijat. “Kasv oli plaanipärane, nii suurt hüpet nagu pärast Euroopa Liitu astumist sel aastal ei oodanud,” ütles Ratassepp.

Kasv tuli muuhulgas tänu asjaolule, et tänavu külastas Eestit ligi 100 000 kruiisituristi rohkem kui mullu.

Järgmisel aastaks loodab Tallinna Sadam teenindada vähemalt 7,2 miljonit reisijat. Oma panuse annab Tallinki uue laeva liiniletulek. Kui laevafirma toob mõne aasta pärast turule aastaringselt sõitvad suurte laevade mõõtu kiirlaevad, suurendab see reisijate arvu veelgi.

2005. aasta on rekordaasta ka Tallinna lennujaamale. Lennujaama turundusjuhi Eduard Tüüri sõnul loodetakse tänavu teenindada 1,4 miljonit reisijat, eelmisel aastal jäädi napilt alla ühe miljoni reisija tasemele.

“Kasv on olnud üle mõistuse pöörane, sel aastal läks paremini kõigil lennufirmadel, kes Tallinna lendasid,” ütles Tüür. Järgmiselt aastalt ootab lennujaam 1,6 miljoni reisija teenindamist.