Emissioon toimub septembris 2016 ja Swedbank märgib investorina kogu emissiooni. Võlakirjadest laekuvaid vahendeid kasutab Tallinna Sadam parvlaevade projekti osaliseks finantseerimiseks, teatas Tallinna Sadam.

Seni on parvlaevade projekti finantseeritud lühiajaliste laenude ja ettevõtte enda vaba rahavoo arvelt, mis nüüd refinantseeritakse pikaajaliseks. Kokku on plaanis parvlaevade projektiks pikaajalist laenukapitali kaasata kuni 124 miljonit eurot.

Tallinna Sadama finantsjuhi Marko Raidi sõnul on sadama jaoks tegemist märgilise tähtsusega emissiooniga, kuna viimase 10-aastase finantseerimislepingu sõlmisime kohaliku pangaga pea 10 aastat tagasi, 2007. aastal, ja vahepealsetel kriisiaastatel ei ole ükski kohalik pank nii pikaajalist ja fikseeritud intressimarginaaliga finantseerimist meie jaoks sobilikel tingimustel pakkunud.

„Arvestades juunis korraldatud finantseerimise konkursil osalemise aktiivsust ja tihedat konkurentsi, on heameel tõdeda, et kohaliku pangandusturu suutlikkus pikaajalise finantseerimise pakkumise osas on tänaseks taastumas kriisieelsele tasemele, “ märkis Raid.

Swedbanki juhatuse liikme ja ettevõtete panganduse divisjoni juhi Heiki Raadiku sõnul hindab Swedbank kõrgelt head koostööd Tallinna Sadamaga. „Hea meel on toetada ettevõtte arengut. Koostöös Tallinna Sadamaga on Swedbankil rõõm anda oma panus Eesti arengusse,“ ütles Raadik.

Antud tehingu puhul on Tallinna Sadama jaoks tegemist läbi aegade mahult suurima finantseerimistehinguga. Järgmisel aastal plaanib sadam refinantseerida võlakirju veelgi suuremas summas ehk kokku 105 miljonit eurot, kui novembris saabuvad kolme võlakirjaemissiooni lunastustähtajad.

Tallinna Sadama prognoositav võlakoormus 2016 lõpuks on 250 miljonit eurot.