Eesti Päevaleht kirjutas möödunud neljapäeval, et peale Tallinna Sadama endise juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili on ajalehe andmetel kinni peetud ka üks Baltic Maritime Logistics Group AS-i omanik ja nõukogu esimees Tõnis Pohla ning samale firmale kuuluva Esteve Terminal AS-i juhatuse esimees Üllar Raad.

Altkäemaksu andmises kahtlustatuna kinni peetud Tõnis Pohla vend on vandeadvokaat Asko Pohla, kes on peale oma venna ettevõtte möödunud aastal mitmel korral esindanud ka Tallinna Sadamat.

Asko Pohla ütles Delfile, et ta ei saa tulenevalt oma ametist kommenteerida, kas on oma venna heaks tegelenud ettevõtte Tallinna Sadamat puudutavate lepingutega. „Seda peate küsima ikka Tõnis Pohla enda käest, kui palju tema nendest lepingutest soovib, kas üldse mingit infot anda, aga mina teile küll midagi kommenteerida ei saa,“ lausus Pohla.

Kuigi Asko Pohla on esindanud nii oma venda, keda kahtlustatakse altkäemaksu andmises, kui ka Tallinna Sadamat, mille juhid peeti kinni kahtlustatuna altkäemaksu võtmises, siis pole Asko Pohlal tema enda kinnitusel kaitsepolitseiametile ütlusi praeguse seisuga anda tulnud.

Sellele küsimusele pole vastust olemas

Pohla ja Hallmägi advokaadibüroo on eelmisel aastal mitmel korral esindanud Tallinna Sadamat. Muu hulgas ka seoses parvlaevade ehituslepingute sõlmimisega. Asko Pohla kinnitusel pole neis lepingutes midagi kahtlast silma hakanud.

„Mina tean nii palju ja lähtun sellest infost, mida Tallinna Sadam on öelnud. Tallinna Sadama uus juhtkond on nende lepingutega tutvunud ja kinnitanud, et lepingud on igati seaduslikud ja Tallinna Sadamale kasulikud, aga kahtlustus nähtavasti puudutab midagi muud, mitte nende lepingute seaduslikkust või kasulikkust sadamale. Seda on sadama juhtkond kinnitanud ja siin ma lähtun sellest infost,“ sõnas Pohla.

Küsimusele, kas nende lepingute puhul pole olnud kahtlaseid hetki, kus lepingutesse oleks tulnud mahutada näiteks kahtlase taustaga raha, vastas Pohla, et sellele küsimusele pole vastust olemas. „Loomulikult mitte. Lepingud on ju sadama jaoks avalikud ja neid juba täidetakse ja need on sellised, et laevad peavad ju valmima järgmise aasta suvel. Nii et neid täidetakse ja lepingute täitmisega on kõik korras. Nii palju kui mina tean,“ kommenteeris Pohla.

Advokaadi kinnitusel tema altkäemaksu andmisest või võtmisest ega rahapesust teadlik ei olnud. „Loomulikult ma ei tea sellest midagi ja mis puudutab käimasolevat menetlust, siis infot annab ainult prokuratuur,“ sõnas ta.