Järgneva nelja kuni kuue nädala jooksul kontakteerutakse võimalike sobivate kandidaatidega ning toimuvad esmaste kohtumiste voorud.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe kohale kandideerijalt eeldatakse transiidi- ja logistikavaldkonna tundmist, võimekust orienteeruda Eesti riigi kui ettevõtte omaniku juhtimisstruktuurides ning tippjuhi töökogemust. Sobilikul kandidaadil peab olema ka laitmatu äriline taust, sest tuleb läbida julgeolekukontroll.

Lisaks oodatakse kandidaadilt kõrgharidust, strateegilist mõtlemist, kõrget pingetaluvust, head analüüsivõimet ning soovitavalt eesti, inglise ja vene keele valdamist.

AS Tallinna Sadam juhatuse esimehe valib lõplikult välja AS Tallinna Sadam nõukogu. Uue nõukogu esimesel koosolekul 15.oktoobril lepitakse personaliotsingufirma Amrop esindajatega kokku juhatuse esimehe konkursi edasised sammud.

Tallinna Sadama tütarettevõtte TS Laevad juhi kohale esitasid avalduse 29 inimest. Sarnaselt juhatuse esimehe konkursile, viib Amrop ka sellele positsioonile sobivate kandidaatide leidmiseks läbi sihtotsingu.

AS Tallinna Sadam on Eesti Vabariigi omanduses olev ettevõte, mille strateegiliseks eesmärgiks on Eesti kui mereriigi konkurentsivõime arendamine.

Tallinna Sadama tegevused jagunevad peamiselt järgmiste valdkondade vahel: kaup ja selle käitlemisega seotud tegevused; reisijad ja nende teenindamisega seotud tegevused; kinnisvaraarendus; laevandus; energeetika. Ettevõttes töötab üle 300 inimese ja 2015. aasta prognoositav käive on ca 100 miljonit eurot.