Aare Tark on rahvusvahelisele äriõigusele keskendunud advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene vanempartner.

Seega on kujunenud olukord, kus Tallinna Sadama nõukokku on sattunud inimene, kellel on varasem väga otsene kokkupuude ühe Muuga sadama võtmekliendi Transiidikeskuse AS-iga, mille suuromanik on Eesti tõeliselt rikaste meeste hulka kuuluv Anatoli Kanajev.

Advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene kodulehelt võib lugeda, et Targa osalusega ettevõtte on abistanud Transiidikeskuse ASi Tallinna Sadama vastu kahju hüvitamise nõude esitamisel.

Lisaks tsiviilvaidlustele on Targa büroo esindanud Transiidikeskuse ASi hankevaidlustes Tallinna Sadama ja Rail Garantiga seoses kahju hüvitamise nõudega.

Samuti võib advokaadibüroo kodulehelt lugeda, et hetkel nõustatakse Transiidikeskuse ASi erinevates vaidlustes, mis on seotud Muuga Sadamas asuvate kinnistute ebaseadusliku võõrandamisega kolmandale isikule kehtivaid riigihangete korraldamise põhimõtteid rikkudes.

Transiidikeskuse AS pakub kliendile transiitkauba läbi sadama liigutamise kogu teenusspektrit „ühe akna“ põhimõttel. Ettevõttel on võimalik laadida, lossida ja ladustada erinevaid veoseid: konteinereid sealhulgas refkonteinereid; tükikaupa, puistlaste, segalaste, hoiustamisel kindlat temperatuurirežiimi vajavaid veoseid.

Majandusministeerium teatas täna uute Tallinna Sadama nõukogu liikmete nimed. Minister Kristen Michali sõnul lähtuti rahandusministriga nõukogu koostades põhimõttest, et seal oleks erinevate valdkondade asjatundjad.

„Uues nõukogus on äriõiguse asjatundja – vandeadvokaat Aare Tark ja pika audiitortegevuse kogemusega Urmas Kaarlep. Laiema haarde ja rahvusvaheliste ettevõtete juhtimiskogemust esindavad ettevõtjad Mart Luik ja Üllar Jaaksoo. Lisaks on avaliku sektori esindajana majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Merike Saks ning rahandusministeeriumi asekantsler Agris Peedu,“ märkis Kristen Michal.