Tallinna Soojus saaks osta jäätmeid Tallinnast 100 kilomeetri kaugusel paiknevatest saeveskitest, mis on firmadel AS Balti Spoon, Aegviidu Puit AS, Näpi Saeveski AS, Britannic Eesti AS ja Balti Äri ja Kaubanduse AS. Puidutööstuse jäätmete kasutamine kateldes kütmiseks pole soovitav, kuna nad sisaldavad liime, lakke ja värve, mis satuvad atmosfääri ning on seeläbi keskkonnale kahjulikud.

"Metsatööstuse jäätmete hind on gaasiga võrreldes täiesti konkurentsivõimeline," selgitas AS Tallinna Soojuse juhatuse esimees Jaak Ziugov."Soojuse tootmiseks kasutatava metsatööstuse jäätmed on ressursina keskmiselt veerandi võrra odavamad, kui maagaas." Kuna erinevate metsatööstusjäätmete hind on Eesti turul erinev ning nende kasutamine kütteks nõuab täiendavaid investeeringuid, viib Tallinna Soojus praegu Kadaka ja Karjamaa katlamajades läbi eeluuringud, mis peavad välja selgitama puidujäätmete optimaalseimad kasutusvõimalused.

Tallinna Soojusele kuulub 68 protsenti Tallinna soojaturust. Tallinna Soojuse möödunud 1999/2000 majandusaasta netokäive oli 692,8 miljonit krooni ja kahjum 49 miljonit krooni. Tallinna Soojus on hoidnud kaugkütte hinda ühel ja samal tasemel alates 1 juulist 1998. Tallinna Soojuse majandusaasta algab 1. juulil ning kestab 30. juunini.