Olgu öeldud, et Tallinna Vesi ei ole eriti pärast börsileminekut vajanudki oma tegutsemist aktsionäride huvides, pigem vastupidi - kõikvõimalikel hetkedel rõhutanud seda, jättes sellega veetarbijatele väga kõheda tunde.

Meenutagem siis, et Tallinna Vesi erastati 2001. aasta algul 1,33 miljardi krooniga, millest omakapitali investeeriti 687 miljonit krooni ning 641 miljonit aktsiat osteti Tallinna linnalt, mida tol hetkel juhtis Jüri Mõis.

Juba järgmisel kuul pärast erastamist teatas ettevõtte juhiks saanud Brian Hill, et nüüd on vaja ettevõttest 182 miljonit krooni dividendidena välja võtta, seda hoolimata asjaolust, et ettevõttel oli tol ajal kasumina arvel 23 miljonit krooni. Lisaraha leiti investeeringute reservist ning seal seisnud 159 miljonist kroonist ei jäänud midagi järele.

Oktoobris 2011 teatas Tallinna Vesi, et maksab välja suurema osa samast aktsiakapitalist, mis oli üheksa kuud varem firmasse sisse makstud.
Mõlemal korral oli raha väljamaksmise põhjenduseks "ülekapitaliseeritus", samas kui enne erastamist kinnitasid linnaisad ning tehingut nõustanud investeerimispank Suprema, et ettevõte vajab tulevasteks investeeringuteks raha.

2002. aasta sügisel kahanes Tallinna Vee aktsiakapital 950 miljoni krooni võrra, mis tähendab, et United Utilities sai pärast pooleteise aastast tegutsemist tagasi juba 70 protsenti rahast, mida oli ettevõttesse sisse pannud.

Investeeringute tegemiseks võttis ettevõte laenu, mille intressid lükati südamepiinadeta tarbija kanda.

Eesti Ekspressi andmetel oli United Utilities 2009. aasta aprilliks ettevõttest välja viinud 1,6 miljardit krooni. Lisaks olid ettevõttel peos Tallinna Vee aktsiad, mille turuväärtus oli tol hetkel miljard krooni. Kaheksa aastaga teenida ligi 1,3 miljardit krooni... Kui see ei ole kasumlik, siis mis veel on?

Märkida tasub, et 2009. aasta kasumist jaotati kõigi aktsinäride vahel dividendideks 500 miljonit krooni ning eelmise aasta tulemuste põhjal kuulus väljamaksmisele 257 miljonit krooni. Siia lisanduvad muudki Tallinna Vee rahakotti puudutavad "lekked". Eelmisel aastal ulatusid näiteks ettevõtte poolt seotud osapooltele makstud juhtimistasud 16,1 miljoni kroonini.

Tallinna Vee monopoliõigused kehtivad 2015. aasta novembrini ja enne seda näib tõesti, et ettevõtet väänatakse kuivaks nagu märga lappi.