"See on läbi aegade suurim investeeringute programm," ütles AS-i Tallinna Vesi juhatuse esimees Roch Chéroux. "Põhirõhk on suunatud pidevale joogivee kvaliteedi parandamisele. Selle aasta 1. jaanuarist kehtima hakanud Euroopa Komisjoni joogivee kvaliteedi direktiiv sätestab muuhulgas rangemad nõuded raua sisaldusele ja vee hägususele. Ehkki pealinna joogivee omadused on väga head ja vastavad kehtima hakanud direktiivile, on investeeringud vajalikud, et kvaliteet kõrgel tasemel hoida ning seda veelgi tõsta."

Ettevõtte teatel suunatakse 118 miljonit krooni pealinna veetootmise ja reoveepuhastuse kvaliteeditasemete jätkuvaks parendamiseks. Sellest 33 miljonit krooni on mõeldud pealinna veevõrkude rekonstrueerimiseks ja vee kvaliteedi tõstmiseks. Renoveeritakse veevõrku, samuti jätkuvad Pirita Ülemiste kanali hooldustööd ning korrastatakse Kaunissaare veehoidla regulaatorseadmeid. Ülemiste veepuhastusjaamas lõpetatakse 1960-ndatel ehitatud veereservuaari renoveerimine ning mahuti võetakse taas kasutusele.

Enam kui 28 miljonit krooni investeeritakse kanalisatsioonitrasside uuendamisse, kokku uuendatakse 2007. aastal ligikaudu 5,5 km kanalitorustikke.

Ligikaudu 45 miljonit suunatakse veepuhastus- ja reoveepuhastusjaamade tegevuse parendamisesse, sealhulgas 21 miljonit mudatöötlusprotsessi keskkonnasõbralikumaks muutmiseks.

"Keskkonnaprojektidest jätkame investeerimist reoveepuhastusprotsessi tulemusena tekkiva muda töötlusesse. Lõplikult valmivad reoveesettesegu käitluseks mõeldud kompostiväljakud. Need annavad meile võimaluse taaskasutada reoveesette jääke nii täitepinnasena kui ka haljastuses. Projekti tulemusena suudame toota veelgi kvaliteetsemat ja keskkonnasõbralikumat kasvumulda selle asemel, et jääkmuda prügilasse ladustada," lisas Chéroux.

Uute vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitustööde investeeringuteks on ettevõte planeerinud 2007. aastal 210 miljonit krooni, mis sisaldab ka 2006. aastast edasilükkunud töid.

Enamik uusi vee, kanalisatsiooni ja sademetevee trasse on planeeritud ehitada Nõmme, Lilleküla, Veskimetsa ja Merivälja piirkonnas luues klientidele võimaluse liituda ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga.