Tallinna Vee aktsionäride korralisel üldkoosolekul ütles ettevõtte õigusteenistuse juht Ilona Nurmela, et ettevõte plaanib avalduse kohtule esitada lähipäevil, kirjutas BNS.

Mai alguses ei kooskõlastanud konkurentsiamet mullu novembris Tallinna Vee poolt esitatud 2011. aasta hinnataotlust, millega veefirma taotles 3,5-protsendilist tariifitõusu.

Tallinna Vee juhatuse esimees Ian Plenderleith ütles teisipäevasel aktsionäride koosolekul, et peab konkurentsiameti otsust jätta hinnataotlus rahuldamata majanduslikult põhjendamatuks ning ebaeetiliseks.

Plenderleith peab jätkuvalt põhiprobleemiks seda, et uue hinna koostamise metoodika rakendamine jätab tähelepanuta Tallinna Vee erastamislepingu, eirates lepingus sisalduvat tariifimehhanismi.

Ta on seisukohal, et vastuvõetud monopolide ohjeldamise seaduses muudetud põhjendatud tulukuse definitsioon ei arvesta erastatud ettevõtetega.

Plenderleith märkis meedias etteheidetud vee-ettevõtte kõrget kasumlikkust kommenteerides, et reaalne tulukus investeeritud kapitalilt aastatel 2001 kuni 2010 on olnud 6,5 protsenti, mis on kooskõlas rahvusvaheliste standarditega ja väiksem kui Suurbritannias, Hollandis, Iirimaal.

Ta lisas, et tariifitaotluse kinnitamata jätmisel vähenevad ettevõtte poolt makstavad dividendid ligi 50 protsendi võrra aastas ning firma väärtus langeb ligi 90 miljonit eurot.

Tallinna Vesi lubas, et avalikustab kolmapäeval oma hinnataotluse sisu ja konkurentsiametiga peetud kirjavahetuse.