"Tavapäraselt on Tallinna Vesi maksnud välja 80-90% kasumist, kuid 2010. aasta kasumist võidakse sarnaselt 2009. aasta kasumile mineviku keskmistest näitajatest oluliselt rohkem välja maksta," märkis LHV analüütik Nils Niitra Äripäevale. Ka Kawe Kapitali portfellihaldur Kristjan Hänni ei näe erilist takistust kogu perioodi puhaskasumi väljamaksmiseks dividendideks. "Jaotamata kasumit on samas veelgi (kokku 34,6 miljonit eurot - toim), nii et teoreetiliselt võib dividend ka sellest suurem olla, ilma et kahjustaks ülemäära ettevõtte kapitalistukruuri."

2010. aasta kevadel maksis veefirma dividendidena välja 31,96 miljonit eurot ehk 25 krooni (1,60 eurot) aktsia kohta. Eelmise aasta mais mainis börsifirma, et dividendide maksmise otsus tekkis pärast dialoogi oma suurimate aktsionäridega. Juba eelmise aasta veebruaris prognoosis Äripäeva toonane börsitoimetuse analüütik Tõnis Oja, et pealinna pingelise eelarve tõttu võib oodata hiigeldividende. Ning tõenäoliselt on linn sama palju huvitatud suurtest dividendidest ka sel aastal.

Trigon Fundsi fondijuht Mehis Raud on suure dividendimakse suhtes samuti väga optimistlik. "Usun, et kahe suuraktsionäri soovil võib ettevõte välja maksta 100% kasumist ehk 0,82 eurot aktsia kohta, mis teeks praeguse hinna juures dividenditootluseks 9,0%," märkis fondijuht, kes ostis Trigoni Uus Euroopa Väärtusfondi veefirma aktsiaid kolm kuud tagasi 7,2euroselt hinnatasemelt.

Veefirma juht Ian Plenderleith ei saanud dividendide suuruse üle spekuleerida, märkides, et otsus dividendide määra kohta on (17. mail toimuva) ettevõtte aktsionäride üldkoosoleku pädevuses. Plenderleith tunnistas samas, et Tallinna Vesi on olnud dividendiaktsia, kuid on ka kasvuaktsia tundemärke. "Tallinna Vesi on ajalooliselt olnud dividendiaktsia, kuid me teadmised veeturust võimaldavad meil kasvatada oma äritegevust ka väljapoole Tallinna piire," rääkis ta.