Remmelkoor ütles, et praegused kaubanduskeskused ei rahulda klientide soove ning üldist olukorda hindab ta morniks.

“Tahaksime pakkuda klientidele palju uut ja huvitavat, millest nad puudust tunnevad, aga ei saa, sest ei ole vabu ruume,” sõnas Remmelkoor. “Nii inimeste ostujõud kui ka nõudmised valiku ja kvaliteedi osas on viimase paari aastaga mitmekordistunud,” lausus ta ja tõdes: “Uuendusi jaekaubanduse osas on selle ajaga tulnud näpuotsaga.”

Turg on aga Remmelkoore sõnul praegu stagnatsioonis ja selle jätkumist ennustab ta veel lähemaks paariks aastaks.

Vaid laiendused

Pea kõik Tallinna kaubanduskeskused plaanivad küll laiendusi, kuid Remmelkoore sõnul on need vaid laiendused, mitte täiesti uued tänapäevased lahendused. Kaubandusruume on kavas juurde rajada ka Kristiine keskusel.

Ruumide vähesuse leevendamiseks teevad pea kõik pealinna suuremad kaubamajad laiaulatuslikke juurdeehitusi. Nende hulgas ka Rocca al Mare keskus, mis kasvab senisest üle kahe korra suuremaks. Pärast lõplikku valmimist kujuneb üldpinnaks 71 000 ruutmeetrit senise 35 000 ruutmeetri asemel. Lisaks uutele kaubandusruumidele rajatakse hoone katusele parkla 200 autole.

“Tallinna klient vajaks senisest suuremat kaubavalikut,” tõdes Rocca al Mare kaubanduskeskuse juhatuse liige Mati Pops. 

A-Selver AS-i juhataja Ain Taube tõdes samuti, et Tallinnas pole piisavalt kaubandusruume. Sellega seoses teeb ka nende ettevõte ulatuslikke juurdeehitusi Järve ja Pirita Selveris. “On palju kaupmehi, kes sooviksid avada uusi poode,” sõnas ta. “Seniste kaupluste laiendamisel on üks põhjus – olemasolevad majad on klientidele kitsaks jäänud ja tänu sellele on kõigi kvaliteetne teenindamine raskendatud.” Peale olemasolevate on ettevõttel kavas avada veel kolm uut kauplust Tallinnas.