Kinnisvarafirma 1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul tehti mullu Tallinnas keskmisest enam kalleid tehinguid.

“Kui tavapäraselt tehakse kõige rohkem tehinguid Lasnamäe 2-toalistega, siis mullu oli kõige populaarsem kaup kesklinnas asuv 70-ruutmeetrine korter. See näitab selgelt, et turul liigub varasemast palju rohkem raha,” ütles Vahter ja lisas, et Lasnamäe oli mullu tehinguarvult teine ja Mustamäe linnaosa kolmas.

Mullu müüdi Tallinna ja kogu Eesti kalleim korter vanalinnas 940 000 euro eest. Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind tõusis aastaga 15,4 protsenti.

Suurim, 24-protsendiline hinnatõus oli Põhja-Tallinna linnaosas ning väikseim – seitse protsenti Haaberstis. “Põhja-Tallinnas tuli suur kasv peamiselt uute ja kallimate korterite osakaalu suurenemise tõttu, mitte niivõrd vanade puumajade väärtuse kasvu pealt,” kommenteeris Vahter.

Mullune Tallinna kõrgeima hinnaga müüdud eramu asub Kakumäel ja maksis 1,1 miljonit. Kokku tehti Tallinnas 2014. aastal eramutega 374 tehingut, mis on 3,6 protsenti vähem kui aasta varem, kuid tehingute maksumus kerkis 11,9 protsenti 72,4 miljonini.

Kalleim krunt müüdu mullu 450 000 euro eest ja see asus Pirita linnaosas. Kokku tehti Tallinnas kruntidega 30 protsenti enam tehinguid kui aasta varem ning tehingute kogumaksumus kasvas tervelt 40 protsenti.

Statistika kohaselt oli Tallinna ja ka Eesti aasta kalleim kinnisvaratehing Viru ringi ääres asuva Metro Plaza ärihoone müük 26 miljoniga East Capital fondile.