Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on hetkeseisuga Tallinnas küll töötus vähenenud, ent tööhõive ei näita kasvutrende, vahendas raepress.

„Tööotsijatele on olulised mistahes koolitus- või infopäevad, sest üha olulisemaks on muutunud inimese isiksuseomadused ja motivatsioon. Ka tööharjumusel on varasemaga võrreldes suurem roll töölesaamisel, sest lõplike erialaste oskuste omandamine toimub tööandja juures kohapeal,“ märkis Sarapuu.

„Seetõttu on Tallinna linn enam tähelepanu pööranud just pikaajaliste töötute aktiviseerimisele. Näiteks koostöös mittetulundussektori ja eraettevõtetega tööõppe projekti tulemusel omandas 50 tööotsijat täiendavaid oskusi, neist 80% kandideeris ja sai ka töökoha.“

Teemadena räägitakse infopäeval tööotsingust ja antakse nõuandeid ettevõtlusega alustamiseks.
Eesti Töötukassa Tallinna ja Harjumaa osakonna juhataja Siim Sarapuu kõneleb, millest alustada, kui oled kaotanud töö ning finantsinspektsiooni tarbijahariduse spetsialist Heli Lehtsaar räägib teemal „Töötu ja raha“.
Tööõigusalase nõustamise praktikast Tallinna linna tööbüroos räägib Tallinna Ettevõtlusameti tööõigusnõustaja Reet Vare, ettevõtlusega alustamisest ja ettevõtlustoetustest ettevõtlusameti juhtivspetsialist Krista Kink ning ettevõtlusega alustamise kogemust jagab Signe Rank (õmblusateljee Salong Boliree omanik).

Infolaudadega on esindatud Tallinna Sotsiaaltöö Keskus (võlanõustamine), Tallinna Ettevõtlusamet (Tallinna linna Tööbüroo, tööõigusnõustamine, ettevõtja infopunkt, ettevõtlusega alustamine ja ettevõtlustoetused) ja erinevad tööotsijatele tasuta koolituse pakkujad.

Infopäeval toimub sünkroontõlge vene keelde.