Eesti Energia jaotusvõrgu infojuht Kaie Saar ütles Eesti Päevaleht Online'ile, et katkestus toimus kella 00.20st kuni 01.35ni. "Tegemist oli kaablilühisega, kuid põhjust ma praegu ei tea," ütles Saar. Ta nentis, et kuna tegu on maakaabliga, siis võib põhjuse välja selgitamine võtta seni, kuni kaabel välja kaevatakse.

Lühis tekkis Veskimetsa alajaamast väljuvas fiiberkaablis, ütles Saar. "See oli Mustamäe tee ja Kadaka tee ristmiku lähedal," lisas ta.

Elektrikatkestus mõjutas ka Kadaka tee ja Akadeemia tee kandis asuvaid majasid, seal lülitasid end välja elektrikellad. Saare sõnul oli see tingitud järsust pingelangusest, mille kaablirike tekitas.

Eelmisel teisipäeval langetasid koprad Võrumaal puu elektriliinile, mistõttu jäid Antsla linn ja selle lähiümbrus ligi pooleks tunniks elektrita.

Eelmise nädala esmaspäeva hommikul oli ulatuslik elektrikatkestus Türil, AS Mateko vigastas kanalisatsioonitrassi kaevamisel Kaupluse ja Laste alajaamade vahelist 10 kV kaablit.

5. aprilli varahommikul toimus Tallinnas paari päeva jooksul teine elektrikatkestus, mis jättis teadmata arvu inimesi kümneks minutiks elektrita. Voolutõuge, mille põhjustas järjekordselt rike Järve alajaamas, võis tunda olla üle kogu Tallinna.

3. aprilli õhtul põhjustas rike ligi poole sajandi vanuses Järve alajaamas Tallinnas ulatusliku elektrikatkestuse, murdus lüliti isolaator. Järve alajaam on ehitatud 1954. aastal.