Riigi kinnisvara AS soovib aadressile Lubja tänav 4 rajada kuni kaheksakorruselise büroohoone. Tegemist on kinnistuga, kus varem asus neljakorruseline politsejaoskond, mis lammutati eelmisel aastal. Tallinna üldplaneeringu kohaselt on tegu ühiskondlike hoonete ja puhkeehitiste alaga.


Kavandatavat maja saab käsitleda kui tervikkvartalit, mis koosneb nelja- ja kaheksakorruselistest osadest, kus on siseõued ja vaatekoridorid. Hoone liigendamisega on võimalik säilitada olemasolevat ning istutada uut haljastust, mis teeb keskkonna hubasemaks. Vaate säilitamiseks vanalinnale määratakse ehitise kõrguseks merepinnast 50 meetrit. Sobitamaks kavandatavat küllaltki suurt hoonet Lasnamäe nõlva rohelisse vööndisse, on ette nähtud see tugevalt liigendada, mille tulemusel avanevad erinevad vaated sõltuvalt sellest, millisest suunast kompleksile läheneda. Hoone liigendamise teine oluline eesmärk on tagada Lubja tänava vastasküljel asuvate elamute korterites heale ehitustavale vastav insolatsiooni kestus. Autode jaoks on kavandatud kolm maa-alust korrust.


Liiklusohutuse suurendamiseks on tehtud ettepanek rajada Lubja ja Vilmsi tänavate ringristmik.


Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.


Samuti kinnitati Pärnu maantee 158 ja Hallivanamehe 4 kinnistute ja lähiala detailplaneering.


Pärnu mnt 158 planeering jagab 4,1 hektari suuruse ala kaheksaks ärimaa ja viieks transpordimaa krundiks, kuhu on võimalik rajada viis kuni seitsme korrusega ning kaks kuni üheksa korrusega ärihoonet. Lisaks kavandatakse ka kuni kuuekorruselist parkimismaja.


Planeeringu kohaselt väheneb Pärnu maantee äärde kerkivate hoonete korruselisus raudtee suunas ning hoonestusalad on määratud raudtee kaitsevööndi piirini. Raudtee ja hoonete vaheline ala on planeeritud Tondi tänavalt Järve keskuseni viiva tänava ehitamiseks.


Hetkel kasutatakse suurt osa planeeritavast alast parklana. Kinnistule ehitatakse praegu 12-korruselist Estconde Ärikeskust.


Hallivanamehe  4 ja 4a kinnistutele, milledest moodustub ärimaa krunt, soovitakse ehitada kuni üheksakorruselise äri- ja büroohoonet ning Pärnu mnt 150 krundile müügikioskit ja kuni nelja maa-aluse või –pealse korrusega parklat.


Rajatav ärimaja võib tulla kuni 32 meetri kõrgune. Lisaks maapealsetele rajatakse ka kaks maa-alust korrust. Kuna piirkonnas ei ole tüüpilist ühtlase kõrgusega tänavaäärset hoonestust, on kõrgemad hooned linnaehituslikult sinna igati sobivad. Planeeritud maja suurus, lihtne kuju, kõrgus ja välisviimistlusele esitatud nõuded tagavad hoone sobivuse lähialal asuvate hoonetega.


Aadressile Pärnu maantee 150 kavandatava parkla puhul on kaks varianti – maa-aluse lahenduse korral tuleb selle peale haljasala ning ühekorruseline toitlustusasutus. Kui aga sellise lahenduse realiseerimine osutub hoone tehnilise ja ehitusaegse liikluskorralduse keerukuse tõttu liialt kalliks, rajatakse kõik umbkaudu 400 parkimiskohta maa-pealsetele korrustele ning sinna kavandatakse ka üht korrust äritegevuseks


Planeeritava ala naaberkinnistuil paiknevad ABB AS-i kontorihoone ning endise tootmiskombinaadi ARS hoone. Planeeringuala kontaktvööndis asub kvartal, mis jääb Kitseküla kõrghoonete piirkonda ja kuhu on kavandatud kuni 16-korruseline hoone.