Eelseisvat hooaega oodatakse maal huviga ja külastajaid plaanitakse mitmesuguste uuendustega üllatada - tehakse juurdeehitisi, korraldatakse uusi üritusi. Paljud talud pakuvad rahvale vaatamiseks mitte ainult hobuseid või jaanalinde, vaid ka seni ainult n-ö majanduslikel eesmärkidel peetud loomi, vahendab Äripäev.

Selline suundumus soodustab maamajanduse mitmekesisemaks muutumist, mis on ka Euroopa Liidu mitme valdkonna rahastamise prioriteet. Nii saab ettevõtja maamajanduse mitmekesistamiseks toetust lisaks ELi struktuurifondidele PRIA-lt ning LEADERi programmist.

Soomaal ravimtaimede kasvatamisega tegelev Energia talu peremees Aivar Siim on oma majapidamises ühendanud põlluharimise ja turismiteenuse pakkumise. Siim kinnitab, et 2010. aasta tõi talule kaasa hoogsa arengu. Ennekõike turismi edendamise eesmärgil osales ta EXPO 2010 messil Shanghais, kus tutvustas MTÜ Expoturism liikmena puhkamisvõimalusi ravimtaimede ja puhta looduse keskel Soomaal.

"Messilkäigu tulemusena on meil käinud nii mõnigi turismikorraldaja, kellega oleme juba ka koostööd arendanud," rääkis Siim. "Valminud on nn ravimtaimekeskuse esimene järk, kuhu kuulub teemaja koos vaatetorniga ja väliköök ürtide kasutamise õpetamiseks ja degusteerimiseks."