Karepa Ravimtaimeaia juhataja Katrin Luke sõnul realiseerib ta oma toodangu - taimeteed - ökopoodides, kohvikutes ja enda müügipunktis, vahendab Äripäev.

"Kuna paljud poed on hädas müüdud kauba eest raha maksmisega, siis teeme agaralt ka otsemüüke," rääkis Luke. "Neid siis nii oma müügipunktis kui ka laatadel ning erinevatel üritustel."

OÜ Kopra Karjamõis juhatuse liige Jüri Koppel ütles, et praegu müüakse toodang põhiliselt tulundusühistu Eesti Mahe kaudu. "Olen ka selle ühingu liige," selgitas Koppel. "Tundub aga, et mis puudutab köögivilja müüki, siis hakkab see lähimas tulevikus minule kitsaks jääma."

Kuppari talus õllepruulimisega tegelev Ardi Kadanik märkis, et siiani ei võimalda seadused kodustes tingimustest ja väikeste kogustena valmistatud kesvamärga ametlikult müüa. Pruulikoda on talus olemas, aga peremehele on selgusetu, kuidas õlut turustada ja kuidas maksta riigile makse nii, et asi oleks seaduslik. Praeguse korra järgi tohib väiketootja toota aastas 4000 liitrit õlut. Kui ta toodab rohkem, võrdsustatakse ta suurtootjaga, mis toob kaasa rea uusi kohustusi.