Jaanuarist märtsini on Eesti Gaas müünud 182,4 mln m³ gaasi, eelmise aasta sama ajaga müüdi 176,5 mln m³. Seega oli tänavuse kvartali müük 5,9 mln m³ suurem kui eelmisel aastal. „Kõige selgemalt saab müügi kasvu seostada ilmaga - tänavune talv oli külmem kui eelmise aasta algus," selgitas Eesti Gaasi tegevjuht Ants Noot.

Oluliselt on kasvanud surumaagasi (CNG) tarbimine, kolme kuuga müüdi 2,0 mln m³, eelmisel aastal samal perioodil aga 1,3 mln m³. „Surumaagaasi müüki mõjutavad kolm faktorit - esiteks on tarbijad üha teadlikumad ja soovivad osta odavamat ja puhtamat kütust. Teiseks on surumaagaasile üle läinud mitmed bussifirmad ja taksod. Ning kolmandaks, ostjate hulk saab suureneda, kui on pakkumist - oleme oma tanklaketti laiendamas, alles hiljuti avasime müügikoha Tallinnas Tehnika tänaval, kus lisaks surumaagaasile saab esimesena Eestis osta ka kodumaist biometaani," sõnas Noot.

Eesti Gaasil on praegu kaheksa gaasitanklat, neist neli Tallinnas, kaks Pärnus, üks Tartus ja üks Narvas. Tänavu on plaanis avada tanklad ka Viljandis, Rakveres ja Jõhvis.

Jõudsalt on kasvanud Eesti Gaasi elektrimüük. Kolme kuuga on müüdud 22,9 GWh elektrienergiat, möödunud aastal samal ajal oli vastav number 12,7 GWh. Ka klientide arv on aastases võrdluses kasvanud üle pooleteise korra. „Elektri osas on mahud veel võrdlemisi väiksed, kuid rõõmustab klientide arvu pidev kasv, mis näitab, et pakume hea hinnaga kvaliteetset teenust," sõnas Noot.

Samuti on suurenenud veeldatud maagaasi ehk LNG tarnemahud. Esimese kolme kuuga müüdi klientidele 3743 tonni LNG-d, mis torugaasi ühikutes teeb u 5,5 mln m³.