"Selle kiire kasvu jätkumine eeldab üha uusi maailmatasemel haridusega reaalteadlasi ja spetsialiste – suudaksime tasuvat tööd pakkuda veel tuhandetele," lisas ta.

"Mul on ülihea meel, et selle ajudenappuse mure lahendamiseks kaks aastat tagasi kogunenud IT-firmade esindajate, ülikoolide ja riigi idee taha on leitud ka esimesed investeeringud ja saame hakata ülikoolide pingutusi oma õppekavade arendamisel reaalselt toetama," rääkis Tamkivi Best Sales veebilehele.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo kinnitas IT Akadeemia tegevuse käivitamiseks juhtkomisjoni ning määras selle esimeheks Sten Tamkivi. Lisaks kuuluvad komisjoni Taavi Kotka (Webmedia), Jaak Anton, Andres Kaarmann (mõlemad haridusministeerium) ja Ahti Kuningas (majandusministeerium). Juhtkomisjoni nõustavateks hääleõiguseta ekspertideks kinnitati Kalle Tammemäe TTÜst ja Kristjan Haller Tartu Ülikoolist.

IT Akadeemia on Eesti riigi, ülikoolide ning info- ja kommunikatsiooni tehnoloogia (IKT) sektori ettevõtete koostööprogramm, mille eesmärk on valitud õppekavade viimine rahvusvaheliselt tunnustatud tasemele, et tagada rahvusvaheline konkurentsivõime ning kvalifitseeritud tööjõud.