Kuidas suhtute Eesti finantsnõustajate liidu ideesse?

Väga positiivselt. Meie kõigi huvides on kasvatada professionaalsust finantssektoris ning tore, kui finantsnõustajad ise on valmis initsiatiivi võtma, et muuta keskkonda paremaks. See kindlasti suurendab usaldust sektori vastu ning suurendab investeerimishuvi finantssektori erinevatesse valdkondadesse. Mis omakorda loob ka uusi töökohti.

Kas Eestis on säästu- ja investeerimisalases ja laenunõustamises vajaka jäämisi, mis tekitab nõustajate sertifitseerimise ja litsentseerimise süsteemi vajaduse?

Küsimus on pigem selles, et kui inimestel üldiselt on vähe kogemusi investeerimisvõimaluste kohta ning uusi võimalusi aina juurde tekib (nt võlakirjad, aktsiad, fondiosakud), siis oleks hea, kui ka nõustajad oleksid vajalike oskustega, et inimesed saaksid usaldusväärset teenust.

Miks seda litsentseerimist on just nüüd tarvis?

Mina näen vajalikkust juba ammu - eriti nüüd kus investeerimisvõimalusi aina juurde tekib ning inimeste säästud aina suurenevad, mida ollakse valmis paigutama ka mujale, kui hoida ainult pangadeposiidis.

Kuidas on seni Eestis sertifitseerimiseta hakkama saadud?

Ka turul köögiviljadega kauplemiseks pole vaja mingit litsentsi, aga toiduainete kauplemise turg toimib vaatamata sellele igapäevaselt. Turg ise sõelub välja professionaalsed ja edukad finantsnõustajad.

Milles näete suurimat positiivset mõju antud tegevusest? Kas sellega kaasneb ka riske?

Positiivne on see, et inimesed tekib ehk suurem usaldus litsentseeritud nõustajate ning sellest tulenevalt ka erinevate investeerimisvõimaluste vastu. Ehk jõuab nii rohkem erinevaid finantseerimisvõimalusi inimeste ja ettevõtjateni. Risk on see, kui litsentseerimine muutub liiga kitsa ringi privileegiks.