„LHV on tuntud bränd, mis tugevdaks börsiettevõtete nimekirja. Kuna mitmed suured ja tugevad ettevõtted on aastate jooksul börsilt lahkunud (näiteks Telekom), siis on väärtpaberituru elavdamiseks uusi emissioone hädasti vaja,“ kommenteeris Tammemäe Ärilehele.

Ainult LHV emissioonist Tammemäe hinnangul siiski ei piisa, kuid ta peab seda õigeks sammuks ja teemärgiks paljudele teistele Eesti ettevõtetele.

LHV Grupp emiteerib kaks miljonit aktsiat hinnaga 6,95 eurot väärtpaber, mis tähendab, et juhul kui emissioon õnnestub, kaasab pank investoritelt 13,9 miljonit eurot. Emissiooni väike maht viitab Tammemäe sõnul sellele, et pangal ei ole tarvis liiga palju uut omakapitali.

„Seni on LHV suutnud ennast rahastada erinevate kapitalituruinstrumentidega nagu näiteks pikaajalised võlakirjad, mis on näidanud investorite usaldust emitendi vastu,“ selgitas Tammemäe.

Tammemäe sõnul on LHV eesmärgid antud IPO puhul ilmselt teistsugused. Esiteks on antud lubadus viia aktsiad börsile ning teiseks soov tekitada panga aktsiatele likviidsus. LHV otsus oma aktsiad börsile tuua ei olnud Tammemäe hinnangul üllatus, kuna LHV on seda mõnda aega juba indikeerinud.

Küsimusele kas emissiooni vastu võiksid huvi tunda ka välisinvestorid või pensionifondid, vastas Tammemäe, et nii väikese mahuga emissiooni puhul on huvilised pigem erainvestorid.

„Inimesi paneb rohkem investeerima usaldus väärtpaberituru osalejate vastu ning hea valik investeerimistooteid. Mida rohkem niiöelda kvaliteetemitente turule juurde tuleb, seda parem investori poole pealt vaadates,“ vastas Tammemäe küsimusel kas LHV börsile tulek võiks ärata inimestes suurema huvi investeerimise vastu.

LHV Grupp teatas täna, et teeb aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku aktsiate avalikuks emissiooniks (IPO), mis algab 2. mail ning kestab 16. maini. Viimati noteeriti Tallinna börsil uus ettevõte kuus aastat tagasi, kui börsile läks Premia Foods.