Täna on käimas rohetehnoloogiate revolutsioon, mis oma ulatuselt ja mõjult on sarnane esimese tööstusrevolutsiooniga, ent oma kiiruses võrreldav digitaalse revolutsiooniga. Sajad globaalsed ettevõtted nagu Apple, Coca-Cola, Facebook, IKEA ja teised on seadnud sihiks täieliku ülemineku taastuvenergiale ja oma keskkonnajalajälje vähendamise. 
Kaks suurimat ettevõtete müügitehingut Eestis tehti 2018. aastal taastuvenergia sektoris. Avalikkusele üllatusena selgus, et meie taastuvenergia sektori ettevõtete väärtus ulatub sadade miljonite eurodeni. Viimase kümne aastaga on taastuvenergiasektorisse Eestis investeeritud enam kui miljard eurot. Suuremate tulevikuinvesteeringutena ületaksid kodumaiste meretuuleparkide kapitalipaigutused 2 miljardit eurot. 

Sotsiaaldemokraatidel on selge soov tegeleda roheliste teemadega teistest aktiivsemalt. Kuid võin kinnitada, et midagi mürgist selle tagant ei leia. Rohetehnoloogiate arendamine aitab meil luua rohkem väärtust ettevõtluses ning kanda ühtlasi ka hoolt nii Eesti kui kogu maailma elanike eest pikas perspektiivis.