“Justiitsminister ei saanud kuidagi teisiti käituda kui alkoholiseaduse eelnõu tagasi lükata. Demokraatlikule riigile kohaselt on Eestis õigusloome jaoks kokku lepitud teatud etapid, mis tuleb läbida," ütles Tamsar.

"Näiteks kõigepealt seaduse väljatöötamiskavatuse koostamine, mõjude analüüsimine, sidusgruppide kaasamine jne. Samuti tuleb piirangute korral hinnata, kas need on ikka asjakohased. Need ei ole mingid sõnakõlksud, vaid õigusloome tööriistad, mis aitavad saavutada parima võimaliku tulemuse," lisas ta.

"Ikka ja jälle tekib tunne, et valitsuse üks käsi ei tea ikka üldse, mis teine teeb. Või siis ei hooli. Samal ajal, kui ettevõtjad ja ministrid töötavad ühiselt välja ettepanekuid Eesti majanduse konkurentsivõime parandamiseks, valmib teise ministri käe all eelnõu, mis ei vaevu uute ja karmide piirangute mõju ettevõtluskeskkonnale üldse analüüsimagi," leidis Tamsar.

"Sotsiaalministeerium on eelnõu koostamisel toiminud kiiruga ja pealiskaudselt. On siin tegemist ametnike praagiga või ministri poliitilisest agendast tuleneva kiirustamisega, mille taga on soov silma paista, ei olegi tähtis. See, et valitsuse tegevusprogrammis on eelnõule pandud lühike tähtaeg, nagu ministeerium eelnõu kiireloomulist menetlemist põhjendas, ei saa ega tohi olla põhjus ülejala tormamiseks ja järjekordse halva kvaliteediga seaduse läbisurumiseks," lisas ta.

IRL-i kuuluv justiitsminister Urmas Reinsalu jättis kooskõlastamata Jevgeni Ossinovski (SDE) poolt juhitava sotsiaalministeeriumi ellu kutsutud alkoholiseaduse eelnõu ning sellest sündis tänasel valitsuse pressikonverentsil üsna elav arutelu.