"Eesti töötukassa teeb oma parima, et see läheks võimalikult sujuvalt. Häid oskustöölisi vajavaid ettevõtteid Harjumaal jagub ja neile on uute töötajate turule tulek pigem hea uudis," kommenteeris Tamsar Ärilehele.

Kuid suuremat pilti vaadates teeb Tamsari sõnul see, et järjekordne ettevõte oma tootmise Eestist välja viib, väga murelikuks. "See näitab, et tööstuse, eriti väga tiheda konkurentsiga maailmaturul toimetava eksportiva tööstuse, jaoks on Eesti liiga kulukas ja kriitiline piir on käes. Meie kõrged tööjõukulud, kõrge hinnaga energia, tõusvad aktsiisid söövad järjepidevalt kohaliku tööstuse konkurentsivõimet," leidis ta.

Tamsar tõi välja, et tööstuse ebakindlust näitas ka tööandjate majandusspidomeeter, mille kohaselt plaanib kümnendik tööstusettevõtetest järgmise poole aasta jooksul investeeringuid vähendada.

"Üle poole Eesti ekspordist tuleb töötlevast tööstusest, ligi viiendik hõivatud inimestest töötab tööstussektoris. Ootame valitsuselt konkreetseid samme Eesti tööstuse konkurentsivõime tugevdamiseks," märkis Tamsar.

Tamsari sõnul on kriitiliselt oluline, et majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis koos tööandjate keskliidu ja suuremate tööstuse erialaliitudega koostatav tööstuspoliitika dokument ei takerduks poliitilise otsustamatuse ja valitsuserakondade vaidluste taha, vaid sellest saaks realane tegevusplaan, mis ka ellu viiakse.

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Grupp sulgeb 2017. aasta märtsis Eestis tootmise ja koondab aasta jooksul 613 töötajat.