Tänasest 17. oktoobrini kestab Eesti Näituste messikeskuses IV Tallinna Toidumess, mis on Eesti ning kogu Baltikumi suurim erialamess toiduainete alal.

Tänavusele messile on registreerunud 220 eksponenti 15 riigist, sealhulgas Lätist, Leedust, Soomest, Poolast, Luksemburgist ja USA-st. Ekspositsioonipinda on rohkem kui 3500 ruutmeetrit.

Eestist osaleb IV Tallinna Toidumessil 178 firmat. Esmakordselt osalevad eksponentidena ametikoolid - Eesti Hotellikool, Sillamäe Kutsekool, Tartu Tööstuskool jt. Kaupmeestele vajalikku informatsiooni jagavad tarbijakaitseamet ja toiduamet.

Enim eksponeeritakse messil alkohoolseid jooke, maiustusi ning pagaritooteid. Tallinna toidumess on traditsiooniliselt ärikontaktide sõlmimisele suunatud business-to-business tüüpi üritus, ütles messi korraldava AS-i Profexpo Oü tegevdirektor Tiit Sarv.

Korraldajate ja eksponentide poolt on saadetud rohkem kui 25 000 kutset Eesti ning ligi 3000 kutset Läti, Leedu, Ukraina ja Venemaa vastava ala firmadele. Eeldatavasti külastab Tallinna toidumessi kolme päeva jooksul ca 13 000 spetsialisti, nentis Sarv.

Messi raames autasustatakse konkursi "Eesti parim toiduaine" võitjaid. Konkursi tänavuseks võitjaks kuulutati Tallinna Külmhoone AS-i karamellijäätis sarjast "Jäälill". Teise koha vääriliseks tunnistas Toiduainetööstuse Liidu komisjon Epeks Tootmise AS-i virsikunektari, kolmandaks Rakvere Lihakombinaadi maksapasteedi.

EPL