Kommest Auto senise juhatuse esimehe Toomas Rüütmanni sõnul on põlvkonnavahetuse näol tegemist protsesside loomuliku käiguga. „Olen 16. aastat ettevõtet juhtinud, nüüd on uuel juhil ja uuenenud juhatusel aeg astuda uus samm,” sõnas Rüütmann.

„Jään ettevõtte juhtimise juurde ka edaspidi - Raido keskendub Kommest Autole ja mina Kommest Autokeskuste ja Ühinenud Autokeskuste juhtimisele, järgmisel aastal liigun ettevõtte nõukokku,” lausus Rüütmann.

Raido Toonekure sõnul on juhatusele ja juhatajale seatud eesmärgid kõrged. „Turuseis on eesmärkide täitmiseks soodne ning ka Peugeot kontsern on astunud uue sammu – sel kuul jõuab turule üks põhimudel 308, mis on üks Euroopa Aasta Auto peamiseid kandidaate ning saanud positiivse tagasiside Eesti auto ajakirjanikelt,” sõnas Toonekurg.

Varem on Raido Toonekurg töötanud IT Koolituse tegevjuhi ja Toyota Baltic marketingijuhina.

Lisaks Toonekurele ja Rüütmannile kuuluvad ASi Kommest Auto juhatusse järelturustuse direktor Andrus Seaver, finantsjuht Helen Mikk ja müügidirektor Teet Rüütmaa.

Juuni lõpus omandas AS Kommest Auto asutaja ja juhatuse esimees Toomas Rüütmann Soome kaubanduskontsernilt SOK 100-protsendilise osaluse oma juhitud ettevõttes.

Ostu-müügitehingu alusel läks lisaks AS-ile Kommest Auto Toomas Rüütmanni omandusse Peugeot edasimüüja OÜ Kommest Autokeskused, Peugeot importöör Lätis AS Lauva Auto ja edasimüüja Lätis SIA Lauva Autocentres.

Peugeot omab Eestis suurimat teenindusvõrku, Peugeot müügi- ja hooldussalonge asub üle Eesti kokku 14 –Tallinnas kaks, Tartus, Pärnus, Viljandis, Rakveres, Narvas, Kuressaares, Haapsalus, Paides, Valgas ning Jõhvis, Võrus ja Kadrinas. Viimases kolmes toimub vaid remonditeenuse pakkumine.


AS Kommest Auto ja OÜ Kommest Autokeskused on müünud alates 1995. aastast kokku üle 20 000 uue või kasutatud Peugeot sõiduki. Peugeot turuosa ulatub Eestis 4,9 ja Lätis 2,5 protsendini. Ettevõte annab tööd 250 inimesele. AS Kommest Auto käive ulatus möödunud aastal 840 miljoni kroonini.