?Hortese aianduskeskuses on võimalik tutvuda suurima valiku lilledega Eestis ja kogu Ida-Euroopas. Avamise hetkel on müügisaalis võimalik valida 14 000 taime hulgast. Taimede liike ja sorte on 1250; kaubanimetusi kokku aga 17 000,? räägib AS-i Trigon Gardening juhatuse liige Raigo Roosve.

Aianduskeskuse projekteeris ja ehitas Hollandi firma Thermoflor BV, hoone siselahendused ja välisala planeering on tellitud Kauss Arhitektuuribüroolt. Üldehitustööd tegi Celander Ehitus.

Aianduskeskuse maksumuseks kujunes 60 miljonit krooni. Esimesel tegevusaastal on prognoositav aastakäive 60 miljonit krooni. Ettevõtte juhtide sõnul on neil kasvuruumi piisavalt, sest Eesti iluaiandusel on turupotentsiaali ca 600 miljonit krooni. Iluaianduse valdkond kasvab tervikuna aastas ca 25% tänu ala suurele populaarsusele.

Uue aianduskeskuse Hortes omanikuks on AS Trigon Gardening. 2004. aastal Trigon Capital AS-i loodud ettevõtte esmaseks tegevusalaks oli haljastus- ja aiandusteenuste pakkumine Helsingis. Järgneva kahe-kolme aasta jooksul ollakse valmis investeerima veel üle 150 miljoni krooni, et rajada sarnased iluaianduskeskused ka Riiga ja Peterburi.