Auracoini looja loodab, et kõik umbes 330 000 Islandi elanikku haaravad ka võimalusest kinni. 31,8 virtuaalrahaühiku väärtus on umbes 362 dollarit ehk ubes 41 000 islandi krooni.

„See on kingitus kõigile neile, kes seda soovivad. Nad võivad selle kas säilitada või seda kulutada," on kirjas auracoini kodulehel. „See ühekorde sündmus paneb selle virtuaalraha kasutamisele aluse. See on stardiraha ja teavitab ühtlasi inimesi raha kasutamise võimaluste kohta," öeldakse teates.

Auracoine jagatakse islandlastele, kasutades riiklikku andmebaasi ning ülekanded tehakse südaööl.

„Ehkki kõigi kaasamine on kahtlane annab selle andmebaasi kasutamine meile hea ligipääsu," kirjutatakse auracoini veebilehel. Veel on seal kirjas, et auracoinide kasutamine aitab islandlastel valitsuse karmist kontrollist mööda minna ning tegutseda täiesti sõltumatult. „Krüptoraha on väga oluline tähis võitluses vabaduse eest."

Islandi keskpank on inimesi auracoinide eest hoiatanud, sest seadused ei kaitse nende kasutajaid, kui neil seoses virtuaalraha kasutamisega midagi juhtub. Nende sõnul ei ole teada, mis krüptorahaga toimub, kuidas muutub kurss jne.

Virtuaalraha võimaldab inimestel veebis osta kaupu ja teenuseid. Selleks ei ole keskset panka, coine saadakse raskete ülesannete täitmise teel ehk kaevandades.

Teisipäevase seisuga maksab üks auracoin 11,41 dollarit ehk 1296 islandi krooni. Nii näitab veebilehekülg coinmarketcap.com