Selle käigus avavad paljud Eesti ettevõtted ukse oma telgitagustesse, tutvustavad oma sünnilugu, töörütmi ja tulevikuplaane.

„Avatud ettevõtete päeval saavad külastajad näha, kes on need inimesed ettevõtte nime taga ja kuidas nad tagavad ettevõtte igapäevategutsemise. Loodetavasti saab nii mõnigi avatud ettevõtete päeva külastaja ka inspiratsiooni oma ettevõtte loomiseks,“ ütles EASi ettevõtluse keskuse direktor Tanel Rebane.

Avatud ettevõtete päeval on võimalik külastada 95 ettevõtet kõigist Eesti maakondadest, tutvuda saab nii suurte tööstusettevõtete kui ka väikeste pereettevõtete käekäiguga.

Kuigi mitmete ettevõtete külastamiseks on vajalik etteregistreerimine, on palju ka selliseid ettevõtteid, kuhu võib lihtsalt kohale minna.

„Top Marine ootab külla kõiki huvilisi, et rääkida ettevõtte tööst ja näidata huvitavamaid projekte. Oleme planeerinud kaks ringkäiku, mille alguses teeme lühisissejuhatuse ettevõtte ajalukku ja töökorraldusse ning lõpetuseks teeme ringkäigu tootmises, et kõike oma silmaga näha,” ütles sadamakaide projekteerimise, valmistamise ja paigaldamisega tegeleva Top Marine OÜ finantsjuht Anneli Prodel.

Tallinnas asuv Tradehouse Ilukaubamaja tutvustab avatud ettevõtete päeval esimest korda oma uut peahoonet kõigile huvilistele.

„Avatud ettevõtete päeva raames on meil sisse seatud koolitus- ja konsultatsiooni töötoad, kohapeal on tootejuhid- koolitajad, kes jagavad personaalset nõu ja tootesoovitusi.

Lisaks toimub kell 11.00 ja 13.00 suur ringkäik mööda kogu 7700 m2 peahoonet. Esmakordselt on kõigil huvilistel võimalus piiluda meie lao, kontori, koolituskeskuse tegemistesse,“ kommenteeris Tradehouse'i tegevjuht Laura Kuldkepp.

Läänemaal Uuemõisas sõidukite sisu polsterdusega tegelev Transinterior OÜ tutvustab avatud ettevõtete päeval autosadulsepa igapäevatööd.

„Saab tutvuda erinevate materjalidega, mida kasutame, ning soovijatel on võimalus õmmelda tööstusliku õmblusmasinaga,” ütles ettevõtte juht Risto Tismus.

Hiiumaal Kärdlas tutvustab oma tegevust klaasikunstistuudio Ideeklaas OÜ.

„Meie stuudios võib küsida kõike klaasi kui materjali hingeelu kohta, vaadata ja proovida leekpõletil klaashelme valmistamist ja harjutada klaasi lõikamist ning klaasile kirjutamist,” kirjeldas ettevõtte juht Kalli Sein oma ettevõtte pakutavat avatud ettevõtete päeva programmi.