Auhindade üleandmisel rõhutas linnapea Edgar Savisaar vajadust toetada ja tunnustada majanduslanguse ajal ettevõtjaid, et neil jätkuks jõudu raskustele vastu panna ja tõusutrendi positiivselt reageerida. „Just ettevõtlus, eelkõige välisturgudele orienteeritud tootmine on see, mis peab aitama Eesti majanduse kraavist välja tuua,” rääkis linnapea. „Tallinn püüab erinevate meetmetega sellele igati kaasa aidata, kuid äärmiselt oluline on ettevõtjate endi pealehakkamine – tänased auhinnasaajad on näidanud, et neil jätkub tahet edasi liikuda ning Tallinna linn tunnustab seda igati.”


Tiitli „Särav startija 2008“ pälvis OÜ T-Model. Auhinna eesmärgiks on tunnustada kuni kaks aastat tegutsenud Tallinna alustavaid ettevõtjaid, nende ettevõtlikkust ning ärilist edukust. OÜ T-Model asub Ülemiste ettevõtlusinkubaatoris ning tegeleb teede-, veevarustuse- ja kanalisatsiooni projekteerimise ning ekspertiisiga.


Tallinna nooreks ettevõtjaks tunnistati GSMvalve OÜ, mis pakub juhtmevabasid valvesüsteeme ja nende hooldust. Teenuste hulka kuuluvad nii kodu-, büroo- kui ka autovalve süsteemid. 2007. aastal avas ettevõte filiaali Lätis, plaanis on laieneda Leetu, Poola ja Soome. Auhinnale said kandideerida äriühingud, kus vähemalt 2/3 ettevõttest kuulub kuni 35-aastastele ettevõtte igapäevase juhtimisega aktiivselt seotud Tallinna elanikele.


Auhinna „Inkubaatoriettevõte 2008“ sai NU tekstiabi OÜ, firma asub Ülemiste ettevõtlusinkubaatoris ja pakub eelkõige tehnilist ja informaatikaalast tõlketeenust. Ettevõte tegutseb 2004. aastast. Konkursi eesmärgiks on tunnustada Tallinna ettevõtlusinkubaatorites tegutsevaid kasvupotentsiaaliga ettevõtjaid ning nende arengut.


Parimaks arendusprojekt Tallinnas 2008. aastal tunnustati Rotermanni kvartal (I arendusetapp), arendaja Rotermann Eesti OÜ. Konkursi eesmärgiks on tunnustada ettevõtteid, kelle teostatud kinnisvara arendusprojektid aitavad kaasa kaasaegse, ettevõtlust soosiva linnaruumi kujundamisele ning atraktiivse elukeskkonna loomisele. Hinnati viimasel kahel aastal algatatud projekte, mis on valminud või valmivad pealinnas 2008. aastal ja investeeringute maht on enam kui 50 miljonit krooni.


Rotermanni kvartali arendusprojekti iseloomustab elustiilide paljusus, keskkonna mitmekesisus, linnalik tihedus ja avaliku ruumi erinevad kujundused. Kvartali põhiarendaja on Rotermann Eesti OÜ.


Tiitli „Tallinna vastutustundlik ettevõte 2008“ pälvis AS Tallinna Vesi, ettevõtet iseloomustavad läbimõeldud ja süsteemsed tegevused erinevates valdkondades (kogukond, töökoht, keskkond, turg), mis on tulemusrikkalt seotud ettevõtte  põhitegevusega. Konkurss korraldatakse koostöös Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumiga ning selle eesmärgiks on tunnustada Tallinna ettevõtete keskkonnateadlikkust ning ühiskondlikult vastutustundlikke tegevusi.


Tallinna turismiteoks sai MTÜ Eesti rahvakunsti ja Käsitöö Liit korraldatud käsitöölaadad. Auhinna eesmärgiks on tunnustada eraisikuid, ettevõtteid või organisatsioone, kelle algatatud ja läbiviidud projekt(id) pakub oma mitmekesiste sündmuste ja ettevõtmistega lisaväärtust Tallinnale kui turismisihtkohale. Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit on aastaid olnud erinevate Eesti käsitööd tutvustavate ürituste – Jüripäeva laat, Rahvakunsti laat, Keskaja päevad, Mardilaat – korraldajaks.


Eriauhinnad anti välja ka rakendusliku teadustöö eest. Koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga pälvis auhinna „Looduslike lisanditega kilekompostid”, juhendaja Anti Viikna, täitjad Andres Krumme ja Tiia Süld. Teadustöö tulemiks on kiirendatud biolagunevusega polüetüleenkile (mõeldud prügikottide valmistamiseks) ja tema tootmisvõimalus AS-is Estiko Plastar. Uue kile, mille täiteaineks on linakiu ja linaluu tolm, kasutuselevõtt vähendab keskkonnareostust.


Koostöös Tallinna Ülikooliga sai rakendusliku teadustöö tiitli„Jääkreostuse likvideerimisest Eestis ja selle efektiivsemaks muutmine probleemsemate reostuskollete näitel” (töö autor Kristi Graf, juhendajad Lembit Talli ja Kai Künnis). Teadustöö tellija SWECO Projekt AS on koostanud tulemuste põhjal keskkonnaministeeeriumi jaoks “Jääkreostuse likvideerimises tegevuskava aastani 2013”. Töös tehtud ettepanekud ja soovitused valmistavad ette jääkreostuse likvideerimise-järgset etappi – projekteerimis- ja ehitustööde teostamist.