TapTenderi teenus on kasutusel Brezza kohvikus Kristiine keskuses, Taco Express kiirtoidurestoranis ja St. Patrick pubis Vana-Posti tänaval. Üsna pea võtavad TapTenderi tellimissüsteemi kasutusele ka VanaVillemi pubi, Rae restoran Raekoja platsil ja Pärnu Jahtklubi restoran.

Teenuse kasutamiseks siseneb klient oma mobiiltelefoniga TapTender.com kodulehele, sisestab oma laua numbri ning valib avanevast menüüst meelepärase. Tellimuse esitamisel kuvatakse see teenindaja ekraanile, misjärel tuuakse soovitud eine või jook külastajale kohe lauda.

TapTenderi looja Erki Põldma sõnul on teenus saanud sooja vastuvõtu ning laienemine muutub lihtsamaks.

„Kui esimese restorani puhul pidime usalduse võitmiseks palju vaeva nägema, siis nüüd on teenus ennast tõestanud ning uusi toitlustuskohti lisandub kiiresti,“ ütles Põldma.

„Saadud tagasiside põhjal teeb TapTender elu mugavamaks nii restoranil kui kliendil. TapTenderi eesmärk ei ole kindlasti ära kaotada ettekandja ja kliendi vahelist suhtlust vaid pakkuda alternatiivi inimestele, kes soovivad tellimuse esitada kiiresti,“ lisas Põldma.

TapTender on rakendusse lisanud ka Facebooki liidese, mis võimaldab restorani külastajal oma sõpradele teada anda, millises toitlustusasutuses ta parasjagu einestab. Järgnevates arendusetappides plaanib ettevõte lisada ettetellimisfunktsionaalsuse, Android ja iOS mobiiliplatvormi rakendused ning veel mitmed väiksemad täiendused kasutajamugavuse tõstmiseks.

TapTenderi autoriks on ettevõte Multimaania OÜ, kes on oma idee kasvama pannud Tallinna Teaduspargi Tehnopol, alustavatele äriideedele suunatud eelinkubaatoris. Juuni kuus tunnistas Tehnopoli ekspertpaneel, kuhu kuulusid Richard Horning (SNR Denton), Hans Chr. Bjerre Andersen (Symbion Accelerator), Toivo Annus (ASI, Poohtech) ja Enn Metsar (Arengufond), TapTenderi piisavalt küpseks ning ettevõte võeti inkubaatori liikmeks.

Paneel hindas peamiselt ettevõtte äriplaani teostatavust, toote kasvu- ja rahvusvahelist potentsiaali ning meeskonda.