IPO käigus müüdi aktsiaid 16 miljardi dollari eest ja ettevõtte turuväärtuseks kujunes 104 miljardit dollarit. FB juhid tegi börsileminek 16 miljardi dollari võrra rikkamaks. Mida on aga oodata tavainvestoril?

„Facebooki aktsia tundub mulle IPO hinna pealt kallis,” nendib Kristjan Lepik portaalis Tark Investor. Ta põhjendab, et selline hind eeldab, et väga tugev kasv peab kestma terve järgmise viisaastaku.

Lepik märgib ka, et samal ajal kui tavainvestorid, kes varem FB-le ligi ei saanud, on firma börsileminekust elevil, on asunud paljud suured investorid (näiteks Goldman Sachs ja varajases faasis investeerinud fondid) hoopis müüma. „Seega tundub küll, et tark raha müüb. Ja ostab... ehk veidi vähem tark raha (olin poliitiliselt korrektne),” kirjutab ta. „Kui vaadata seda, et mitmed varakult Facebooki investeerinud fondid on oma raha juba seitsmekordistanud, siis investeerimise seisukohast on suuremad teenimisvõimalused juba selja taga.”

Lepik soovitab investoril seega FB aktsiast pigem eemale hoida ja vaadata teatrit IPO ümber lihtsalt tasuta meelelahutusena.